Vigsel

Vad är er dröm? Låt den bli verklighet på sagolika Vadstena Klosterhotel. En vigsel i Klosterkyrkan,
nunnornas kapitelsal, Örtagården, vid Vätterns strand eller Vadstena Slott.
Det finns många smultronställen kring Vadstena Klosterhotel.

Vill man istället vigas i lantlig miljö har Vadstena hela sex medeltida kyrkor i stadens direkta närhet, ute på Östgötaslättens vida landskap.

Vi hjälper gärna till att förmedla kontakten mellan er och den vigselförrättare ni önskar. Ni är välkomna att ta med er egen vigselförrättare om ni så önskar.

Vadstena slott

Vadstena slott är ett Nordens bäst bevarade renässansslott och är en sagolik plats för ett slottsbröllop. Först ut att gifta sig här var Gustav Vasa som 1552 gifte sig med den 40 år yngre Katarina Stenbock. Här finns en imponerande slottskyrka på tredje våning där ni kan vigas både kyrkligt och borgligt. Lokalen har en otrolig akustik och den var Johan III:s mästerverk som stod klar på sent 1500-tal.

Rådhuset

Vid borglig vigsel finns vackra Rådhuset med dess torg från 1400-talet till förfogande.

Klosterkyrkan

Er vigsel kan hållas i den enastående, pampiga och världsberömda Klosterkyrkan som invigdes år 1430 eller i nunneklostrets otroligt vackra kapitelsal där alla väggmålningar är varsamt restaurerade.

Nunnornas kapitelsal

Alla dessa medeltida rum har mäktiga valv och ger ert bröllop en fantastisk känsla.

Uthomhusvigsel

För er som önskar hålla vigselakten ute i naturen kan vi erbjuda gräsgården som är inramad av Klosterkyrkan, Klosterhotellet och Bjälbo Palatset. Här kan vi skapa ett rum i naturen med hjälp av facklor och eldar på de låga murarna. Detta passar bäst då mörkret faller, sommar som vintertid. Ni kan också gifta er några hundra meter utanför själva Klosterhotellet på stranden med vackra Vättern och Vadstena stad som bakgrund.

Välkommen att boka på 0143-13 000 | hotel@klosterhotel.se