Vinnare 2016 i Spa Awards i kategorin Årets spakök Vinnare 2016 i Spa Awards i kategorin Årets nyhet

Restaurant Munkklostret – Meny

Här hittar du den White Guide-listade restaurangen i Vadstena – på Restaurant Munkklostret får du en gastronomisk upplevelse med historiens vingslag i fokus. Lyft blicken mot valven, en gång slagna av skickliga munkar, samtidigt som du avnjuter en femrätters middag i ljusens sken tillsammans med någon du tycker om. Menyn går efter de genuina svenska smakerna som passar för årstiden, med allt från Vätterns kräftor till svamp från skogarna runt omkring Vadstena. Köksmästaren är noga med kvalitén på råvarorna och använder gärna kryddor från munkarnas örtagård. Här på Restaurant Munkklostret kan du vara kräsen, det är en upplevelse att längta tillbaka till.

whiteguide-250

Små appetisers och Förrätter

Små appetisers

Ostron
Dill, citron och lök
Oyster, dill, lemon, onion
75 :-

Crostini
Karl-Johan svamp, tryffel Crostini,
Karl-Johan mushroom, truffel
85 :-

Förrätter

Tomat Bisque
Tomat, basilika, crostini
Tomato Bisque, basil, crostini
105:- 

Kräft Bisque
Kräfta
Crayfish Bisque
145:- 

Citron & saffransgravad torskkind
Dill, chili, spritärta
Lemon & saffron marinated cod cheek, dill, chili, pea
145:- 

Sotad terrine på spädgriskind
Karl-Johan svamp, hasselnöt, tryffel
Sooted terrine of pork cheek, Karl-Johan mushroom, haselnuts, truffels
145:- 

 

Är du allergisk? Fråga gärna din servitör om innehållet i maten.

Varmrätter

Vegetariskt
Karl-Johan svamp risotto, spritärta, tryffel
Vegetarian risotto, Karl-Johan mushroom, peas, truffles
195:- 

Confiterat ankbröst
Karl-johan svamp, sherry, plommon
Confit on duck breast, risotto, Karl-johan mushroom, sherry, plums
285:- 

Oxfile
Kantarell, pumpa, märg
Fillet of beef, chanterelle, pumpkin, marrow
310:- 

Stekt hälleflundra
Oxsvans, pancetta, jordärtskocka
Halibut, pancetta, jerusalem artichoke
285:-

Rödingfilé
Spritärta, olivolja, rödbeta
Red Char, peas, olive oil, beetroot
295:-

 

Är du allergisk? Fråga gärna din servitör om innehållet i maten.

Desserter och Ostmeny

 Svartvinbärssorbet
Hallon, vit choklad, maräng
Blackcurrant sorbet, Rasberry, white chocolate
145:- 

Choklad & Kahlua cheesecake
Mjölkchoklad, vit choklad, apelsin
Chocolate & kahlua cheesecake, orange
145:- 

Yoghurtsorbet
Olivolja, biscotti
Yogurtsorbet, olivoil, biscotti
125:- 

4 sorters kaffegodis
4 kinds of coffe candy
95:- 

Våra ostar tar vi från två prisbelönta osttillverkare från andra sidan Vättern, en från Almnäs Bruk i Hjo. Den andra kommer från  Brostorps Gårdsmejeri i Ydre.

Vi serverar osten i ca 40g/bit för 65:- med Birgitta systrarnas egen tillverkade marmelad.

Brostorps ostar.
I det lilla gårdsmejeriet på Brostorps gård i Ydre i södra Östergötland tillverkas det ost och ostkaka på ett hantverksmässigt sätt. De använder enbart mjölk från korna på Brostorps gård till deras ostar och ostkakan. De pastöriserar all mjölk till osttillverkningen.

Gammaldags hemost
En lagrad hårdost med ljuvliga smaker, friska och lätt syrliga smaker som varar länge i munnen. Under hela sin lagringstid ligger osten vakuumförpackad.
Osten blev utsedd till Årets Närproducerade Mejeriprodukt 2009 och fick en bronsmedalj vid SM  i mathantverk 2011.

 Josefine
En mjuk delikatessost med vitmögel på ytan som ger den goda, lite champinjonlika, smaken. Viss variation på smaken beroende på mognadsgrad.

 Brostorps Lilla Blå
En delikatessost med blåmögel. Osten har en mild men fyllig smak. Konsistensen är krämig. Osten har mest blåmögel på utsidan. Inuti osten, som är väldigt tät, får blåmöglet mindre syre och därför svårare att utvecklas.

 Brostorps Stora Blå
Robust ost med mycket karaktär. Den är fast i konsistensen och har mycket blåmögel inuti. Smakar fylligt av smörkolasmak och nötighet med bra sälta. Osten behöver en mognadstid på minst fyra månader. Fick Vincontorets pris för bästa ost 2009.

 

Avsmakningsmeny

Njut av Restaurang Munkklostrets avsmakningsmeny på 7 rätter, där ni får smaka rätter som vårt kök lagar i högsta klass och med dem bästa råvarorna.

Avbokas senast 5 dagar innan ankomst och bokas av hela bordssällskapet. Middag måste startas senast klockan 19:30.

Meddela eventuella allergier vid bokning. Menyn varieras dag till dag och bestäms 4 dagar innan, för mer information gällande menyn kontakta: 0143-130 00 alt. restaurang@klosterhotel.se.

Pris: 950 kr/person exklusive dryck

Välkommen att boka på 0143-13 000 | restaurang@klosterhotel.se