Vinnare 2016 i Spa Awards i kategorin Årets spakök Vinnare 2016 i Spa Awards i kategorin Årets nyhet

Restaurant Munkklostret

Här hittar du den White Guide-listade restaurangen i Vadstena – på Restaurant Munkklostret får du en gastronomisk upplevelse med historiens vingslag i fokus. Lyft blicken mot valven, en gång slagna av skickliga munkar, samtidigt som du avnjuter en femrätters middag i ljusens sken tillsammans med någon du tycker om. Menyn går efter de genuina svenska smakerna som passar för årstiden, med allt från Vätterns kräftor till svamp från skogarna runt omkring Vadstena. Köksmästaren är noga med kvalitén på råvarorna och använder gärna kryddor från munkarnas örtagård. Här på Restaurant Munkklostret kan du vara kräsen, det är en upplevelse att längta tillbaka till.

whiteguide-250

Förrätter

Gurksoppa
Råräka, chili, dill
Cucumbersoup, chili, dill, shrimp
128:-

Vit sparris
Soja, kyckling, Anno 1225
White asparagus, soya, chicken, Anno 1225
138:-

Kalixlöjrom
Blini, smetana, rödlök
Vendace roe Kalix, blini, smetana, red onion
148:-

Marinerad biff
Rispapper, sesam, ruccola
Marinerad steak, rice paper, arugula, sesam
138:-

 

Är du allergisk? Fråga gärna din servitör om innehållet i maten.

Varmrätter

Vegetariskt
Purjolök, murkla, ramslök
Vegetarian,leek, morel, ramson
198:-

Pasta
Vitlök, vongole, hemost
Pasta, garlic, cheese, vongole
220:-

  Fjällröding
Isterband, ramslök, rättika
Char, ramson, black radish, sausage
298:-

Rödtunga på ben
Skirat smör, pepparrot, sidfläsk
Witch on bone, butter, horseradish, smoked pork
285:-

Majskyckling
Champinjon, tryffel, ruccola
Chicken, mushroom,  truffle, arugula
185:-

Hängmörad biff
Ansjovis, lök, färsk potatis
Dry aged beef, onion, anchovies, new potatoes
285:-

Kalv
Sparris, murkla, jordärtskocka
Veal, asparagus, morel, jerusalem artichoke
315:-

 

Är du allergisk? Fråga gärna din servitör om innehållet i maten.

Desserter och Ostmeny

Rabarber
Havre, yoghurt, vanilj
Rhubarb, oats, yoghurt, vanilla
135:-

Mjölkchokladbrûlée
Havtorn, bär, mörk choklad
Chocolatebrulée, sea buckthorn, berries, dark chocolate
135:-

Tarte
Jordgubbe, vaniljglass, maräng
Tarte, strawberry, vanilla ice cream, meringue
135:-

Parfait
Grönt äpple, yuzu, vit choklad
Parfait, green apple, yuzu, white chocolate
135:-

Två tryfflar med kaffe och 3 cl cognac
Two truffles, coffee and 3 cl Daniel Bouju selection Speciale cognac
185:-

Två tryfflar
Two truffles
85:-

Våra ostar tar vi från två prisbelönta osttillverkare från andra sidan Vättern, en från Almnäs Bruk i Hjo. Den andra kommer från  Brostorps Gårdsmejeri i Ydre.

Vi serverar osten i ca 40g/bit för 65:- med Birgitta systrarnas egen tillverkade marmelad.

Brostorps ostar.
I det lilla gårdsmejeriet på Brostorps gård i Ydre i södra Östergötland tillverkas det ost och ostkaka på ett hantverksmässigt sätt. De använder enbart mjölk från korna på Brostorps gård till deras ostar och ostkakan. De pastöriserar all mjölk till osttillverkningen.

Gammaldags hemost
En lagrad hårdost med ljuvliga smaker, friska och lätt syrliga smaker som varar länge i munnen. Under hela sin lagringstid ligger osten vakuumförpackad.
Osten blev utsedd till Årets Närproducerade Mejeriprodukt 2009 och fick en bronsmedalj vid SM  i mathantverk 2011.

 Josefine
En mjuk delikatessost med vitmögel på ytan som ger den goda, lite champinjonlika, smaken. Viss variation på smaken beroende på mognadsgrad.

 Brostorps Lilla Blå
En delikatessost med blåmögel. Osten har en mild men fyllig smak. Konsistensen är krämig. Osten har mest blåmögel på utsidan. Inuti osten, som är väldigt tät, får blåmöglet mindre syre och därför svårare att utvecklas.

 Brostorps Stora Blå
Robust ost med mycket karaktär. Den är fast i konsistensen och har mycket blåmögel inuti. Smakar fylligt av smörkolasmak och nötighet med bra sälta. Osten behöver en mognadstid på minst fyra månader. Fick Vincontorets pris för bästa ost 2009.

 

Avsmakningsmeny (fullbokat)

Högt tryck på vår avsmakningsmeny som nu är fullbokad fram tills 1 sep. Välkomna då!

Njut av Restaurang Munkklostrets avsmakningsmeny på 7 rätter, där ni får smaka rätter som vårt kök lagar i högsta klass och med dem bästa råvarorna.

Avbokas senast 5 dagar innan ankomst och bokas av hela bordssällskapet. Middag måste startas senast klockan 19:30.

Meddela eventuella allergier vid bokning. Menyn varieras dag till dag och bestäms 4 dagar innan, för mer information gällande menyn kontakta: 0143-130 00 alt. restaurang@klosterhotel.se.

Pris: 950 kr/person exklusive dryck

Välkommen att boka på 0143-13 000 | hotel@klosterhotel.se