Vinnare 2016 i Spa Awards i kategorin Årets spakök Vinnare 2016 i Spa Awards i kategorin Årets nyhet

Restaurant Munkklostret – Meny

På Restaurant Munkklostret får du en gastronomisk upplevelse med historiens vingslag i fokus. Lyft blicken mot valven, en gång slagna av skickliga munkar, samtidigt som du avnjuter en femrätters middag i ljusens sken tillsammans med någon du tycker om. Menyn går efter de genuina svenska smakerna som passar för årstiden, med allt från Vätterns kräftor till svamp från skogarna runt omkring Vadstena. Köksmästaren är noga med kvalitén på råvarorna och använder gärna kryddor från munkarnas örtagård. Här på Restaurant Munkklostret kan du vara kräsen, det är en upplevelse att längta tillbaka till.

 

Förrätter

Förrätter

Hummersoppa
Mousseline på röding
Lobster soup 
185 kr

Råbiff
Rökt äggula, pepparrotsemulsion, kapris, betor, lök
Beef tartar, smoked egg yolk, horseradish emulsion, kapers, beetrot
165:- 

Oxkindsrillet
Svartkålsemulsion, syrad rödlök, rostade pistagenötter
Beef cheek rillette, pickeld onion, roasted pistachios
145:- 

Rödbetscarpaccio
Rostade pistagenötter, krasse, olivolja, hemost
Beetroot carpaccio, cress, olive oil, cheese
145:- 

 

 

Är du allergisk? Fråga gärna din servitör om innehållet i maten.

Varmrätter

Vegetariskt
Svamprisotto

Grönkål, picklad rödlök
Mushroom risotto, kale, pickled redonion
225:- 

Barigoule
Långkokt lammlägg, dijonsenapsmousse
Barigoule, slow cooked lamb shank, dijonmustard
285:- 

Oxfile
Grönkål, Karl-Johan créme, potatiskaka, friterad ostronskivling, sherrysky, picklad pumpa
Beef tender loin, Karl-Johan mushroom créme, Deep-fried oyster mushrooms, sherry sauce, pickled pumpkin
310:- 

Gösfilé
Svarvad kålrot, sidfläsk, citronette, potatispuré
Pike perch, porkbelly, swede, lemon vinaigrette, potato puree
295:-

Fjällröding
Dragonsås, rökt forellrom, syrad fänkål, grönkål, potatispuré
Char, tarragon sauce, smoked trout roe, pickled fennel, green cabbage, potato puree
295:-

 

Är du allergisk? Fråga gärna din servitör om innehållet i maten.

Desserter

 Chokladfondant
Hallonsorbet, färska bär
Chocolate fondant, rasberry sorbet, berries
145:- 

Yoghurtpannacotta
Passionsfruktscurd, rostad vit choklad, passionfruktsmarräng
Yoghurtpannacotta, passion fruit curd, roasted whitechocolate, passion fruit meringue
145:- 

Hjortronparfait
Spunge, mandelcremé
Cloudberry parfait, spunge, almondcremé
145:- 

Kaffe & tryffel
Coffee & chocolate truffel
95:- 

 

 

Avsmakningsmeny

Njut av Restaurang Munkklostrets avsmakningsmeny på 7 rätter, där ni får smaka rätter som vårt kök lagar i högsta klass och med dem bästa råvarorna.

Avbokas senast 5 dagar innan ankomst och bokas av hela bordssällskapet. Middag måste startas senast klockan 19:30.

Meddela eventuella allergier vid bokning. Menyn varieras dag till dag och bestäms 4 dagar innan, för mer information gällande menyn kontakta: 0143-130 00 alt. restaurang@klosterhotel.se.

Pris: 950 kr/person exklusive dryck

Välkommen att boka på 0143-13 000 | restaurang@klosterhotel.se

Translate »