Restaurant Munkklostrets meny

Menyn skapas efter de genuina svenska smakerna som passar för årstiden, med allt från Vätterns kräftor till svamp från skogarna runt omkring Vadstena. Köksmästaren är noga med kvalitén på råvarorna och använder gärna kryddor från munkarnas örtagård.

Förrätter

 

Ramslökssoppa

Serveras med kallrökt klosterlax

Soup of wild garlic, smoked salmon

135:-

Vin: Thierry Perrion Champagne Brut, Frankrike 125:-/glas

 

Brynt Gnocchi

Serveras med sikrom, syrad grädde samt picklad silverlök

Browned Gnocchi, roe, sour-cream, pickled onion

135:-

Vin: Fernand Engel Riesling, Alsace, Frankrike 115:-/glas

 

Bakad vit sparris

Serveras med pilgrimsmussla, bacon och saltmarinerade maskrosknoppar

White asparagus, scallop, bacon, dandelion buds

145:-

Vin: Les Fredins, Sancerre, Frankrike 135:-/glas

 

Kolomi från Brostorps Ysteri

Serveras med honung, rostade pistagenötter, samt riven tryffel och friterade nässlor

Kolomi, honey, pistagio, truffle, fried nettles

125:-

Vin: Grüner Veltiner L&T, Niederösterreich, Österrike 135:-/glas

 

Örtgravat lamm

Serveras med fermenterad vitlökscrème, portvinsreduktion samt picklad lök

Marinated lamb, fermented garlic créme, portwinereduction, pickled onion

145:-

Vin: Dolcetto d´Alba Giacomo Borgogno, Piemonte, Italien 145:-/glas

Är du allergisk? Fråga gärna din servitör om innehållet i maten.

Varmrätter

Pappardelle

Serveras med lufttorkad skinka, hyvlad hemost från Brostorp, färska tomater, basilika och pesto på nässlor.

Pappardelle, airdried ham, cheese, fresh tomatoes, basil, pesto on nettles. Med lufttorkad skinka, with airdried ham.

235:

Vin: Badiola Marchesi Mazzei Chianti, Italien 115:-/glas

– Vegetarisk utan lufttorkad skinka, As vegetarian without airdried ham. 215:

Vin: Sancerre Les fredins 135:-/glas

 

Kalvfilé

Serveras med salsaverde, avocado, picklad minitomat, svartrotscréme och tryffel.

Fillet of veal, salsaverde, asparagus, avocado, pickled mini tomato, salsify, truffel.

325:-

Vin: Clos de lol Francois Lurton, Chile 165:-/glas

 

Hängmörad biff med kappa

Serveras med ramslökssmör, jordärtskocka och sötpotatispommes frites.

Sirloin Steak, wild garlic butter, jerusalem artichoke and sweetpotatofries

295:

Vin: Zisola Marcchesi Mazzei, Sicilien, Italien 135:-/glas

 

Smörstekt Piggvar

Serveras med kapris, saltmarinerade maskrosknoppar, färskriven pepparrot, skirat smör och citron

Buttered turbot, capers, dandelion buds, freshly sliced horseradish, sliced butter and lemon

305:-

Vin: Dolcetto d´Alba Giacomo Borgogno Piemonte Italien 145:-/glas

 

Fjällröding

Serveras med romsås på rökt forellrom, torkad chorizo, chorizoolja och dillpicklad gurka

Char, tarragon sauce, smooked trout roe, dried chorizo, chorizooil and pickled cucumber

295:-

Vin: Chablis 1er Cru La Chablisienne, Chablis, Frankrike 145:-/glas

Är du allergisk? Fråga gärna din servitör om innehållet i maten.

Desserter

   Hallonparfait

Serveras med vit chokladcrème, rostad vit choklad och hallonmaräng

Raspberry parfait, white chocolatecrème, roasted white chocolate, meringue

135:-

Vin: Brachetto d`Acqui DOCG 115:-/glas

 

Vaniljmousse

Serveras med jorgubb & nötsalsa

Vanilla mousse, strawberry & nut salsa

135:-

Vin: Royal Tokaji Late Harvest, Royal Tokaji Borászati ZRT, Tokaji, Ungern 115:-/glas

 

Crème Brûlée

Serveras med färska bär och havtornscurd

Creme Brulle, fresh berries, sea buckthorn curd

135:-

Vin: Lenz Moser trockenbeerenauslese, Burgenland, Österrike 115:-/glas

 

Citronbakad rabarber

Serveras med mandelsorbet och spunge

Rhubarb, almond sorbet, spunge

135:-

Vin: Clos de Nouys Vouvray Moelleux 115:-/glas

 

Kaffe & Tryffel

Coffee & chocolate truffels

35:-

 

Är du allergisk? Fråga gärna din servitör om innehållet i maten.

Njut av Restaurang Munkklostrets avsmakningsmeny på 7 rätter, där ni får smaka rätter som vårt kök lagar i högsta klass och med dem bästa råvarorna.

Avbokas senast 5 dagar innan ankomst och bokas av hela bordssällskapet. Middag måste startas senast klockan 19:30.

Meddela eventuella allergier vid bokning. Menyn varieras dag till dag och bestäms 4 dagar innan, för mer information gällande menyn kontakta: 0143-130 00 alt. restaurang@klosterhotel.se.

Pris: 950 kr/person exklusive dryck

OBS. Kan ej bokas från 1/5 – hösten 2018

Här bokar du online

Translate »