Information angående Covid-19 | Vadstena Klosterhotel
mars 24, 2023 014313000 hotel@klosterhotel.se Boka nu: Presentkort →

För din och vår säkerhet

Vi uppdaterar denna sida löpande allt eftersom vårt arbetssätt utvecklas. Har du frågor eller specifika önskemål kan du alltid kontakta oss, din trygghet är vår prioritet.

Från och med den 1/12 inför krav på vaccinationsbevis vid allmänna sammankomster och större tillställningar där många människor träffas. Vi vidtar de åtgärder som krävs för att upprätthålla en trygg miljö och håller oss underrättade om kraven ändras eller stärks framåt. De regler som är gällande just nu med krav att visa upp vaccinationsbevis innefattar i dagsläget inte vår typ av verksamhet

 

ALLMÄNNA REKOMMENDATIONER för serveringsställen: (Uppdaterad 13/1 2022)

  • Begränsa antalet besökare som vistas samtidigt på serveringsstället
  • Max 8 personer/ sällskap
  • Möblera för att skapa utrymme mellan sällskap- minst en meter mellan sällskapen
  • Markera avstånd eller på annat sätt markera vilket avstånd man bör hålla mellan varandra
  • Använda alternativa lösningar för att undvika köbildning
  • Just nu stänger våra serveringsställen kl 23.00.

Den som inte är vaccinerad bör hålla avstånd till andra. Man bör som ovaccinerad särskilt undvika nära kontakter med personer i riskgrupp och personer äldre än 70 år. Ovaccinerade bör även undvika alla platser med trängsel både i offentlig & privat miljö.

 

Avvikelser som påverkar ordinarie verksamhet hos oss:

SPA: Om du önskar boka en behandling vill vi att du kan visa upp giltigt Covid-pass då detta är en situation där vi inte kan tillämpa rekommenderat avstånd mellan gäst & personal. Detta är både för att förhindra eventuell smittspridning, och för att skydda dig & vår personal från att bli allvarligt sjuk av Covid-19.

Vi kommer inte erbjuda några inomhusaktiviteter i grupp under höst & vinter. Därför fortsätter vi att pausa vår morgonyoga fram till våren 2022.

För att nyttja vårt gym önskar vi att du kan visa upp giltigt Covid-pass. Du visar upp det i spareceptionen under spats ordinarie öppettider. Under övriga öppettider kontakta receptionen för att få en kod till dörren samt uppvisande av giltigt bevis.

För att undvika trängsel kan det uppstå ändringar av din bokade spatid. Vi kommer att kontakta dig med alternativ så snart vi kan. Vi har minskat på antalet vi tar emot i spat, och anordnar olika insläpp för att undvika köbildning i duschar & omklädningsrum.

RESTAURANG: Våra middagsgäster får alla tilldelade tider & platser för middagsservering. Därför önskar vi att du förbokar ditt besök om du inte redan har ett paket med middag inkluderat i vistelsen. Just nu serverar vi inte kvällens drink i vår vinkällare på grund av risk för trängsel. Om det ingår en fördrink i ditt paket kommer du istället få en drinkbiljett som kan nyttjas när du önskar under vistelsen.

Vi önskar att du respekterar dina bokade tider så att vi har möjligheten att upprätthålla en trygg och säker miljö för både gäster och personal.

 

ÄNDRINGAR MED KORT VARSEL KAN FÖREKOMMA

Vissa tider för drink, spa och middag kan komma att ändras med kort varsel. Gå in och läs under respektive paket för att se vad som gäller just din bokning. Vi kommer maila dig vad som gäller just din bokning vid förändringar som väsentligt ändrar upplägget av vad du bokat, med målet att det ska ske senast dagen före ankomst.

Om avbokning: Vi följer Visitas avbokningsregler, vilka är anpassade efter rådande läge sedan pandemins start. Då inga restriktioner förändrats när det gäller besök i våra verksamheter för tillfället, gör vi inte heller några förändringar av regler för avbokning av hotell eller spabesök. Om det införs någon restriktion som väsentligt kommer att påverka din bokning hos oss, kommer vi att kontakta dig snarast för vidare information.

Är du osäker på vad som gäller din bokning kan du läsa mer i din bokningsbekräftelse.

 

ALLMÄNNA RUTINER FÖR DIN TRYGGHET

Vi dukar glesare mellan borden i matsalen och planerar fler sittningar och anvisade platser vid borden om det behövs för att kunna erbjuda en trygg miljö. Köer och trängsel undviks genom tydliga rutiner för att undvika nära kontakt mellan gäster & personal. Vår frukostmatsal är stor och luftig med mycket plats att sitta ned i avskildhet.

From 14/1: Max 8 personer per sällskap/bord. Restaurangen stänger kl 23.00.

Spaavdelningen har minskat antalet gäster för att möjliggöra att alla kan njuta av faciliteterna och samtidigt hålla avstånd. Vi jobbar även med tidsbokning och reserverade tider för att undvika ett för stort antal gäster vid samma tillfälle. Vid många bokningar vid samma tid kan vi komma att erbjuda dig ankomst tidigare för att slippa vänta i köer för in och utcheckning. Om detta uppstår kommer vi maila erbjudande om tidig ankomst ett par dagar i förväg. Här kan du läsa mer om hur vi gemensamt arbetar inom organisationen Svenska Spahotell för din säkerhet: Bra att tänka på i Corona- & influensatider | Svenska Spahotell

Städningen av rum & övriga lokaler är noga planerad – med gott om tid för att göra extra åtgärder där det behövs, och rutinerna för återkommande städning under dagen har uppdaterats till täta upprepningar av rengöring i våra offentliga utrymmen.

Möten. Om ni önskar kan vi leverera fika och middag direkt till er lokal. Det finns möjlighet att boka en extra stor lokal för mer avstånd mellan deltagarna. Frukostpåse kan beställas om ni önskar frukosten till rummet.

Detta och mycket mer hanterar vi dagligen för att du som gäst ska känna dig trygg hos oss. Det är en självklarhet att vi inte går till jobbet om vi är sjuka, och detsamma gäller dig som gäst. Känner du dig minsta krasslig, boka om och besök oss vid ett senare tillfälle istället.

***

 

VI ÄR DIPLOMERADE FÖR ETT GEDIGET SÄKERHETSARBETE- LÄS MER OM DETTA HÄR!

Om du har frågor om vilka åtgärder vi tagit fram är du välkommen att kontakta vår press & kris-kontakt Mats Engstrand: marknad@klosterhotel.se

Lang