För din och vår säkerhet

Aktuellt! Nya åtgärder med anledning av fortsatt hög smittspridnig: Vi arbetar efter en trygg & uppdaterad Corona-plan, och har nu valt att utöka åtgärderna för att ytterligare minska risken för smittspridning. Vår historiska Odysée är inställd på grund av förbud om samlingar av fler än 8 personer. På grund av nya pandemilagen har vi inte möjlighet att ta emot dagspagäster som inte bor på hotellet enligt ny lagstiftning. Vi hoppas att snart kunna erbjuda detta igen. Våra serveringsställen stänger just nu kl 20,30, men room service går att beställa efter det. Samtlig personal använder munskydd eller arbetar bakom visir- eller motsvarande.

RESTAURANG & SPA

I restaurangen & spa – Gäller det just nu andra regler & öppettider då vi måste stänga våra serveringsställen kl 20,30. Det är dock fortfarande möjligt att beställa room-service även efter kl 20,30.

Vissa tider för drink, spa och middag är ändrat i programmen för våra olika paket under denna period. Gå in och läs under respektive paket för att se vad som gäller just din bokning. Vi kommer maila dig vad som gäller just din bokning vid försändringar, senast tre dagar före ankomst.

Om avbokning

Frågor angående avbokning: Vi följer Visitas avbokningsregler, vilka är anpassade efter rådande läge sedan pandemins start. Då inga restriktioner förändrats när det gäller besök i våra verksamheter gör vi inte heller några förändringar av regler för avbokning av hotell eller spabesök. Om det införs någon restriktion som väsentligt kommer att påverka din bokning hos oss, kommer vi att kontakta dig snarast för vidare information.

Är du osäker på vad som gäller din bokning kan du läsa mer i din bokningsbekräftelse.


Våra rutiner i korthet:

Vi dukar glesare mellan borden i matsalen (max fyra platser/bord) och planerar fler sittningar om det behövs för att kunna erbjuda det avstånd som krävs. Köer och trängsel är borta genom tydliga rutiner för att undvika nära kontakt mellan gäster & personal. Vår frukostmatsal är stor och luftig med mycket plats att sitta ned i avskildhet. Vinkällaren är inte längre öppen utan istället erbjuder vi tidsbokning eller om de ingår – visning i ditt bokade paket. Drink serveras istället vid bordet i restaurangen.

Spaavdelningen har halverat antalet gäster för att möjliggöra att alla kan njuta av faciliteterna och samtidigt hålla avstånd. Vi jobbar även med tidsbokning och reserverade tider för att undvika ett för stort antal gäster vid samma tillfälle. Ångbad får endast nyttjas av ett och samma hushåll åt gången & bubblorna till vår utomhuspool är avstängda tills vidare, men i övrigt är spaavdelningen igång ”som vanligt”.  Gymet är endast öppet under spats öppettider, och förbokas online. Vi kommer att tilldela gäster olika in-och utcheckningstider veckovis för att försäkra oss som att undvika trängsel i duschar & omklädningsrum. Därför kan din bokade spatid komma att ändras något. Vi mailar dig din tilldelade tid senast tre dagar före ankomst.

Vi kommer inte utföra några behandlingar eller yoga under tiden det pågår allmän smittspridning.         

 

Städningen av rum & övriga lokaler är noga planerad – med gott om tid för att göra extra åtgärder där det behövs, och rutinerna för återkommande städning under dagen har uppdaterats till täta upprepningar av rengöring i våra offentliga utrymmen.

TIDIGARE INCHECKNING Vi erbjuder under denna period incheckning från kl 14,00 för att ni ska få lite extra tid på plats hos oss.

 

Möten. Vi bokar en större lokal än normalt för att kunna möblera glest, och om ni önskar kan vi även leverera fika och middag direkt till er lokal. Frukostpåse kan beställas om ni önskar frukosten till rummet.

Detta och mycket mer hanterar vi dagligen för att du som gäst ska känna dig trygg hos oss. Det är en självklarhet att vi inte går till jobbet om vi är sjuka, och detsamma gäller dig som gäst. Känner du dig minsta krasslig, boka om och besök oss vid ett senare tillfälle istället.

 

***

Om vår kris & riskhantering:

Vadstena Klosterhotel har en krisgrupp som arbetar tätt tillsammans med ledningsgruppen. Samtliga ansvariga i vår personalstyrka är utbildade i såväl allmän krishantering, som i systematiskt brandskyddsarbete och HLR. Vi följer nu noga utvecklingen och uppdaterar krishanteringsplanen löpande vid varje ny förändring. Under de senaste dagar har detta inneburit flera uppdateringar om dagen.

Vi är diplomerade för ett gediget säkerhetsarbete- Läs mer om detta här!

Det viktigaste för oss är att du som arbetar i, eller gästar oss, är trygg och säker. Utöver tydliga riktlinjer till vår personal gällande allt från personlig hygien, kunskap om smittan, och information om vad som gäller om man känner sig sjuk- ställer vi även samma hårda krav på leverantörer, postleveranser etc. För att underlätta en eventuell smittspårning registrerar vi alla besök till oss, även dem som bara kommer för att titta in, leverera ett paket eller låna gästtoaletten. Därför har vi tyvärr inte möjlighet att släppa in personer på hotellet som inte har en bokning just nu. Önskar du kika på våra faciliteter inför en framtida bokning eller liknande ber vi dig kontakta oss så bokar vi in en visning.

Om du har frågor om vilka åtgärder vi tagit fram är du välkommen att kontakta vår press & kris-kontakt Mats Engstrand: marknad@klosterhotel.se

Translate »
Hyr ett fyrstjärnigt kontor med övernattning och frukostAlavastra Kloster - klosterruinen vid Ombergs fot