För din och vår säkerhet

Avvikelser som påverkar ordinarie verksamhet just nu:

SPA: På grund av pandemilagen har vi inte möjlighet att ta emot dagspagäster som inte bor på hotellet. Har du bokat paket kan du lägga till spa till din vistelse, och är du boende med rum & frukost finns drop in tider i mån av plats. Vi erbjuder inte spabehandlingar eller yogaklasser under pandemin. Gym är öppet under spats öppettider, förbokning krävs- endast två personer från samma sällskap.

RESTAURANG: From 1/6 Har vår restaurang öppet till kl 22.30- med sista beställning kl 21.50. Våra paketgäster kommer att få tilldelade tider för middagsservering och bokar du á la carte erbjuder vi bordsbokning kl 20.00.

From den 1/7 är restaurangen öppen till sent. Då hävs restriktionerna för serveringsstopp och vi har möjlighet att ha öppet ”som vanligt” igen. Utomhus finns det då möjlighet att sitta tillsammans med ditt sällskap även om ni är flera, men tänk på att ha ett ansvarsfullt avstånd mellan er och andra gäster. Det ska vara minst en meter mellan sällskapen även utomhus. Inomhus lättas restriktionerna för antal vid bordet, så att man nu kan sitta åtta personer tillsammans i samma sällskap. Även här gäller det fortfarande att man ska hålla avstånd mellan sällskap på minst en meter.

Denna info kommer inom kort uppdateras ytterligare med info om vad som gäller from den 15 juli då ytterligare lättnader kommer att införas om smittspridningen minskar enligt prognos. 

 

RESTAURANG & SPA, ang eventuella ändringar med kort varsel

Vissa tider för drink, spa och middag kan komma att ändras med kort varsel. Gå in och läs under respektive paket för att se vad som gäller just din bokning. Vi kommer maila dig vad som gäller just din bokning vid förändringar, senast tre dagar före ankomst.

Om avbokning: Vi följer Visitas avbokningsregler, vilka är anpassade efter rådande läge sedan pandemins start. Då inga restriktioner förändrats när det gäller besök i våra verksamheter för tillfället, gör vi inte heller några förändringar av regler för avbokning av hotell eller spabesök.  Om det införs någon restriktion som väsentligt kommer att påverka din bokning hos oss, kommer vi att kontakta dig snarast för vidare information.

Är du osäker på vad som gäller din bokning kan du läsa mer i din bokningsbekräftelse.

 


Allmänna rutiner med anledning av Covid-19.

Vi dukar glesare mellan borden i matsalen (max åtta platser/bord) och planerar fler sittningar om det behövs för att kunna erbjuda det avstånd som krävs. Köer och trängsel är borta genom tydliga rutiner för att undvika nära kontakt mellan gäster & personal. Vår frukostmatsal är stor och luftig med mycket plats att sitta ned i avskildhet. Vinkällaren är inte längre öppen för visning, utan istället erbjuder vi tidsbokning eller om de ingår – tidsbestämd visning innan middagen. Drink serveras vid bordet i restaurangen.

Spaavdelningen har minskat antalet gäster för att möjliggöra att alla kan njuta av faciliteterna och samtidigt hålla avstånd. Vi jobbar även med tidsbokning och reserverade tider för att undvika ett för stort antal gäster vid samma tillfälle. Vid många bokningar vid samma tid kan vi komma att erbjuda dig ankomst tidigare för att slippa vänta i köer för in och utcheckning. Om detta uppstår kommer vi maila erbjudande om tidig ankomst ett par dagar i förväg.

Ångbadet får endast nyttjas av ett och samma hushåll åt gången & bubblorna till vår utomhuspool är avstängda tills vidare, men i övrigt är spaavdelningen igång ”som vanligt”.  Gymet är endast öppet under spats öppettider, och förbokas online. Vi kommer inte utföra några behandlingar eller yoga under tiden det pågår en pandemi.

Städningen av rum & övriga lokaler är noga planerad – med gott om tid för att göra extra åtgärder där det behövs, och rutinerna för återkommande städning under dagen har uppdaterats till täta upprepningar av rengöring i våra offentliga utrymmen.

Möten. Vi bokar en större lokal än normalt för att kunna möblera glest, och om ni önskar kan vi även leverera fika och middag direkt till er lokal. Frukostpåse kan beställas om ni önskar frukosten till rummet.

Detta och mycket mer hanterar vi dagligen för att du som gäst ska känna dig trygg hos oss. Det är en självklarhet att vi inte går till jobbet om vi är sjuka, och detsamma gäller dig som gäst. Känner du dig minsta krasslig, boka om och besök oss vid ett senare tillfälle istället.

 

***

 

Vi är diplomerade för ett gediget säkerhetsarbete- Läs mer om detta här!

Om du har frågor om vilka åtgärder vi tagit fram är du välkommen att kontakta vår press & kris-kontakt Mats Engstrand: marknad@klosterhotel.se

Translate »
Hyr ett fyrstjärnigt kontor med övernattning och frukostAlavastra Kloster - klosterruinen vid Ombergs fot