Uppdatering 14/1 2020

Utökade åtgärder med anledning av striktare restriktioner : Vi arbetar efter en trygg & uppdaterad Corona-plan, och har nu valt att utöka åtgärderna för att ytterligare minska risken för smittspridning. Vi har därför valt att stänga vårt gym, samt ångbadet i spaavdelningen. I övrigt är vår spaverksamhet igång som vanligt, dock med ändrade tider för vissa paket. Gå in och läs om respektive paket för att se vad som gäller din bokning.

Vår historiska Odysée är inställd på grund av nytt förbud om samlingar av fler än 8 personer.

Ny pandemilag from den 10/1– På grund av nya pandemilagen har vi inte möjlighet att ta emot dagspagäster som inte bor på hotellet just nu då det räkna som allmän sammankomt enligt ny lagstiftning. Vi hoppas att snart kunna erbjuda detta igen.

I restaurangen

I restaurangen gäller det from den 24/12 -28/2  andra regler när det gäller möjligheten att sälja alkohol, vilket förbjuds efter kl 20.00* pga pågående pandemi. Detta innebär att vi kommer sluta sälja alkoholhaltiga drycker i vår bar & restaurang kl 20.00- men det går självklart bra att stanna kvar i våra vackra miljöer under kvällen- vi stänger inte igen verksamheten, utan har våra salonger öppna med samma ombonade och trivsamma känsla. Om ni vill avrunda kvällen med något gott i glaset finns en välsorterad minibar på många rum- och vi erbjuder room service för dig som önskar service efter att restaurangen stängt för dagen. Vissa tider för drink och middag är ändrat i programmen för våra olika paket under denna period. Gå in och läs under respektive paket för att se vad som gäller just din bokning. 

Om avbokning

Frågor angående avbokning: Vi följer Visitas avbokningsregler, vilka är anpassade efter rådande läge sedan pandemins start. Då inga restriktioner förändrats när det gäller besök i våra verksamheter gör vi inte heller några förändringar av regler för avbokning av hotell eller spabesök. Om det införs någon restriktion som väsentligt kommer att påverka din bokning hos oss, kommer vi att kontakta dig snarast för vidare information.

Är du osäker på vad som gäller din bokning kan du läsa mer i din bokningsbekräftelse.


Våra åtgärder i korthet:

Vi dukar glesare mellan borden i matsalen (max fyra platser/bord) och planerar fler sittningar om det behövs för att kunna erbjuda det avstånd som krävs. Köer och trängsel är borta genom tydliga rutiner för att undvika nära kontakt mellan gäster & personal. Vår frukostmatsal är stor och luftig med mycket plats att sitta ned i avskildhet.

Spaavdelningen har halverat antalet gäster för att möjliggöra att alla kan njuta av faciliteterna och samtidigt hålla avstånd. Vi jobbar även med tidsbokning och reserverade tider för att undvika ett för stort antal gäster vid samma tillfälle. Ångbad & bubblorna till vår utomhuspool är nu stängt till vidare, men i övrigt är spaavdelningen igång ”som vanligt”.  Gymet är endats öppet under spats öppettider, och förbokas online. Vi kommer att tilldela gäster olika in-och utcheckningtider veckovis för att försäkra os som att undvika trängsel i duschar & omklädningsrum. Nya pandemilagen förtydligar också antalet som får vistas i våra utrymmen, vilket vi följer med tydliga anvisningar i hela vår spaavdelning.

Vi kommer inte utföra några behandlingar eller yoga under tiden det pågår allmän smittspridning.          >> Läs mer om varför här!

Städningen av rum & övriga lokaler är noga planerad – med gott om tid för att göra extra åtgärder där det behövs, och rutinerna för återkommande städning under dagen har uppdaterats till täta upprepningar av rengöring i våra offentliga utrymmen.

Möten. Vi bokar en större lokal än normalt för att kunna möblera glest, och om ni önskar kan vi även leverera fika och middag direkt till er lokal. Frukostpåse kan beställas om ni önskar frukosten till rummet.

Detta och mycket mer hanterar vi dagligen för att du som gäst ska känna dig trygg hos oss. Det är en självklarhet att vi inte går till jobbet om vi är sjuka, och detsamma gäller dig som gäst. Känner du dig minsta krasslig, boka om och besök oss vid ett senare tillfälle istället.

 

***

 

Vadstena Klosterhotel har en krisgrupp som arbetar tätt tillsammans med ledningsgruppen. Samtliga ansvariga i vår personalstyrka är utbildade i såväl allmän krishantering, som i systematiskt brandskyddsarbete och HLR. Vi följer nu noga utvecklingen och uppdaterar krishanteringsplanen löpande vid varje ny förändring. Under de senaste dagar har detta inneburit flera uppdateringar om dagen.

Det viktigaste för oss är att du som arbetar i, eller gästar oss, är trygg och säker. Utöver tydliga riktlinjer till vår personal gällande allt från personlig hygien, kunskap om smittan, och information om vad som gäller om man känner sig sjuk- ställer vi även samma hårda krav på leverantörer, postleveranser etc. För att underlätta en eventuell smittspårning registrerar vi alla besök till oss, även dem som bara kommer för att titta in, leverera ett paket eller låna gästtoaletten. Vi ser kort och gott till att ha full kontroll på allting som händer i vår verksamhet just nu.

Om du har frågor om vilka åtgärder vi tagit fram är du välkommen att kontakta vår press & kris-kontakt Mats Engstrand: marknad@klosterhotel.se

Translate »
Hyr ett fyrstjärnigt kontor med övernattning och frukostAlavastra Kloster - klosterruinen vid Ombergs fot