Restaurant Munkklostrets meny

Menyn skapas efter de genuina svenska smakerna som passar för årstiden – från Vätterns kräftor till svamp från skogarna runt Vadstena. Köksmästaren är noga med kvalitén på råvarorna och använder kryddor från munkarnas örtagård.

Vid sällskap om 8 personer eller fler önskar vi att ni förbeställer meny. 

Förrätter


Jordärtskockssoppa

Jordärtskockssoppa med confiterad fläsksida och tryffel
Jerusalem artichoke soup, truffle, pork

145:-


Fr
öyalax

Sotad Fröyalax med ingefärspicklad gurka, inlagda senapsfrön och sojaemulsion
Salmon, soy, ginger, cucumber

155:-

 

Betor

Rödbetor, saltbakade gulbetor, rödbetskräm med riven chèvreost, gransirap och granskott
Beets, goat cheese, spruce

135:-

Är du allergisk? Fråga gärna din servitör om innehållet i maten.

Varmrätter

 

Rotselleri

Smörbakad rotselleri och pumpagnocchi serveras med kål, ostronskivling och svampbuljong
Celeriac, lingon berry, oyster mushroom

235:-


Fjällröding


Fjällröding, serveras med potatispuré, sojabönor, broccolini och sjökorall brandad på sik.
Char, sea coral, soy bean, whitefish

235:-

 

Hjort

Hjort med rotsellerikräm, ostronskivling och lingon serveras med rostad vitlökssky och picklad silverlök
Deer, celeriac, lingon berry, oyster mushroom

325:-

Är du allergisk? Fråga gärna din servitör om innehållet i maten.

Desserter

Mandelmousse

Mandelmousse med sockerrostade hasselnötter, mandelmassa och myllrade hjortron.
Almond mousse, hazelnut, cloudberry

135:-

 

Passionsfruktspannacotta

Passionsfruktspannacotta serveras med chockladkräm, kokos, vaniljglass och passionsfruktsflarn
Passion fruit pannacotta, coconut, chocolate

135:-

 

Kaffe & Tryffel

Coffee & chocolate truffel
49:-

 

Kaffe, tryffel och 3 cl cognac

Coffee, chocolate truffels and
3 cl Daniel Bouju Selection Speciale cognac


139:-

Menyer


 

Meny 1

Jordärtskockssoppa

Jordärtskockssoppa med confiterad fläsksida och tryffel
Jerusalem artichoke soup, truffle, pork

145:-


Fjällröding

Fjällröding, serveras med potatispuré, sojabönor, broccolini och sjökorall brandad på sik.
Char, sea coral, soy bean, whitefish

235:-


Mandelmousse

Mandelmousse med sockerrostade hasselnötter, mandelmassa och myllrade hjortron.
Almond mousse, hazelnut, cloudberry

135:-

525:-



Meny 2

Fr
öyalax

Sotad Fröyalax med ingefärspicklad gurka, inlagda senapsfrön och sojaemulsion
Salmon, soy, ginger, cucumber

155:-

 

Hjort

Hjort med rotsellerikräm, ostronskivling och lingon serveras med rostad vitlökssky och picklad silverlök
Deer, celeriac, lingon berry, oyster mushroom

325:-

 

Passionsfruktspannacotta

Passionsfruktspannacotta serveras med chockladkräm, kokos, vaniljglass och passionsfruktsflarn
Passion fruit pannacotta, coconut, chocolate

135:-

545:-


Är du allergisk? Fråga gärna din servitör om innehållet i maten.

AVSMAKNINGSMENY

Njut av Restaurang Munkklostrets 7 rätters avsmakningsmeny,  en exklusiv meny komponerad av våra finaste råvaror. För dig som som söker någonting alldeles extra!

Meddela eventuella allergier vid bokning. Menyn varieras dag till dag och bestäms 4 dagar innan. För vidare information, kontakta: 0143-130 00 alt. restaurang@klosterhotel.se.

Pris: 950 kr/person exklusive dryck

Här bokar du online

Translate »