Konferensaktiviteter

I samband med våra konferenser erbjuder vi en rad olika aktiviteter!

Vill du ha en konferens med twist rekommenderar vi varmt några av våra unika aktiviteter: medeltidsmiddag, nattvandring på Vadstena slott, whisky- cognacs- eller vinprovning i vinkällaren, bilkörning på Mantorp Park, medeltida tävlingar eller kvällskonsert i Klosterkyrkan. Hör av er, så hjälps vi åt att planera en storslagen konferens.

Aktiviteter

Sabina Dufberg Slottscampen

Max 30 personer | Varierande tidsåtgång

Nyhet: Träning och föreläsningar med Sabina Dufberg

Tillsammans med Sabina Dufberg anordnar vi skräddarsydda aktiviteter med fokus på hälsa, träning och välbefinnande i några av Sveriges häftigaste lokaler. Klicka nedan för information om ’SlottsCampen’, ’Styrka inifrån och ut’, ’Outdoor Bootcamp’, föreläsningar och träningspass…

Max 30 personer | Varierande tidsåtgång

Nyhet: VR – upptäck en helt ny värld!

I våra konferenslokaler kan ni under 90 minuter uppleva en helt ny värld. Upplev att gå på en planka hundratals meter upp i luften, skjut rymdsonder, simma bland valar eller utmana kollegorna på musikspel. Testa en uppsjö av VR-spel och upplevelser. Ett tankeväckande avbrott under konferensen som garanterat leder till kreativitet och roliga diskussioner om framtiden.

pax-vobiscum

10-70 personer  |  Cirka 90 min

Ölprovning

ÖLPROVNING med Patric Fors, grundare av FORS Bryggeri i Motala (och bryggmästare av vår egen Klosteröl). Patrik går igenom grunderna i ölbryggning och ni får känna och dofta på ingredienserna i öl – och naturligtvis provsmaka! Vi provar fem sorters öl samtidigt som ingredienserna beskrivs. Till provningen serveras lättare tilltugg, och vi utlovar en spännande och lärorik provning i anrik miljö!

Max 30 personer | 90 minuter.

Spökvandring

SPÖKVANDRING på Vadstena Slott! Ni får möta den plågade Hertig Magnus som tar er med på en spöklik vandring genom Vadstena Slott. I sällskap med den mentalt instabila hertigen börjar saker att ske, märkliga ljud förföljer gruppen och skuggorna börjar få liv. Våga ni följa med?

2-70 personer  |  Cirka 1 tim

En historisk odyssé

Upplev en fantastisk guidning i en historisk miljö med vår egen kunniga och inlevelserika guide, Bengt Wigbrant. Bengt berättar bland annat historien bakom Bjälboättens palats, Klosterkyrkan, ruinparken och Klosterhotellet.

6-20 personer  |  1.5 tim

Vinprovning

Stig ner i vår medeltida vinkällare och lär er mer om vinets historia. Tillsammans med våra duktiga vinkännare provar ni viner från olika länder och med olika karraktärer.

8-20 personer  |  Ett dygn

Vårda ditt arbetslag- Retreat i tystnad

Prova tystnaden tillsammans med kollegorna i ledningsgruppen eller teamet. Vi erbjuder retreat för arbetslag som behöver ny inspiration.

Retreat är en klassisk form för vila och eftertanke om livet och värdefrågorna. Den gemensamma tystnaden ger dig frihet att tänka och vara dig själv tillsammans med dina arbetskamrater. Ni får öva meditation, dela tankar i lågmälda samtal, får tid för fysisk återhämtning i hotellets SPA och möjlighet för den som vill att delta i klosterområdets andaktsliv.

Retreat för arbetslag omfattar två dagar och inleds kl 10.00 första dagen och avslutas följande dag kl 15.00. Platsen är Klostergården där ni bor och äter era måltider under tystnad. Det går även att boka kortare aktiviteter med våra experter inom existensiell hälsa.

2-500 personer  |  Ca 1 tim

Konsert i Klosterkyrkan

Klosterkyrkans kantor spelar musik som får er att verkligen komma till ro. Det är en blandad repertoar och varje spelning är unik. Detta är en uppskattad skön upplevelse! Ett förslag är att avsluta middagen med en konsert, ca 22.00-23.00.

60-80 min 450:-/person (Minimidebitering 7700:-)

Kloster-challenge

En lättsam och kul aktivitet som är energifylld, varierande & enkel att anpassa efter gruppens behov. Ta er runt i närområdet, hitta koder, platser och lös olika uppdrag.

2-30 personer  |  Ca 1 – 1.5 tim

Nattvandring på Vadstena Slott

Möt gestalter ur Vasasläkten på Vadstena slott! En kuslig och spännande upplevelse som lämpar sig efter middagen när skymningen lagt sig. Självast Gustav Vasa eller kanske prinsessan Cecilia kan dyka upp när du vandrar genom ett spöklikt slott med endast ficklampa som ledljus. Ca 1 tim.

6-20 personer  |  Ca 1.5 tim

Ostprovning

Upplev en annorlunda provning där du får lära dig mycket du inte visste om ost och dessutom få vara del av en spännande resa genom de många
ostsorternas smakrika värld.

2-50 personer  |  30-120 min

Femkamp – medeltida eller traditionell

Vem vinner äran i vår femkamp? Blandade grenar med quiz, uppdragsjakt, träffa mitt i prick, stafett med mera. Passar både större och mindre grupper och är en utmaning för både muskler och hjärna. Vid medeltida femkamp är dessutom er guide tidsenligt klädd och berättar om historiken kring kamperna och dåtidens stridsteknik.

1 – 1.5 tim

Utmaningen

Grenarna är anpassade så att de ska passa alla och det krävs inget ombyte för att genomföra dessa populära grenar. Utmaningen kan genomföras både inomhus och utomhus. Tillsammans väljer vi ut de grenar ni önskar och som passar den yta de genomförs på. Vi delar in i lag och sedan sätter ”Utmaningen” igång och ”jakten på guldmedaljerna startar”. Ca 1-2 tim.

1 – 1.5 tim

Konferens i KlosterSPA

Skräddarsy ditt eget spakonferenspaket. Välj om du vill konferera på förmiddagen eller eftermiddagen och slappna av och njut i spadelen andra halvan av dagen. En spakonferens hos oss innebär inte enbart hårt arbete. Här kan ni njuta av avkopplande bad i våra olika pooler, bastuar eller relaxavdelningen.

8-20 personer  |  2-3 h

Yoga

När en arbetsgivare erbjuder sin personal yoga på företaget innebär det att man gör det möjligt för alla anställda att delta i en aktivitet helt efter sina egna förutsättningar. Genom olika modifikationer kan vi yoga tillsammans oavsett fysisk förmåga och ålder.

1-20 personer  | 60 min

Löpning & Jogg

Morgonjogg, löpteknik, intervaller, cirkelträning eller föreläsning. Passa på och göra en hälsosam aktivitet. Träna tillsammans hela företaget, kör ett pass i en liten grupp eller boka individuell löpcoaching. Det går även bra att kombinera aktiviteterna. Upplägget anpassas efter ert/era önskemål och förutsättningar och alla nivåer är välkomna.

Om ni blir fler än 20 personer delar vi upp er i 2 grupper.

Förmedling av föreläsare

SAJ är rådgivare som hjälper, stöttar och skapar olika koncept och upplägg till möten, konferenser och events. Vi har ett nätverk av föreläsare som är experter och sakkunniga och ledande på kommunikation, ledarskap, hälsa, presentationsteknik, säkerhet, sälj, förhandling, framtid, omvärld, ledarskap, teambuilding eller en debattledare eller moderatorer som leder och förstärker konferensen eller eventet. Vi skräddarsyr koncept till hela organisationer t.ex. personaldagar, en näringslivsfrukost eller lunch, inspirationsföreläsning, ett frukost-till-frukost-koncept eller halv- eller en heldag.

Vill du få hjälp att boka en konferens? Skicka en bokningsförfrågan här →

Nyhet: Vadstena Slott

På Vadstena Slott ekar högtidliga rådsmöten och fest sedan urminnes tider – passa på att även ditt möte får chansen att klinga genom historien.

Translate »