Konferensaktiviteter i Östergötland | Vadstena Klosterhotel
014313000 hotel@klosterhotel.se Boka nu: Presentkort →

Konferensaktiviteter

I samband med våra konferenser erbjuder vi en rad olika gruppaktiviteter!

Vill du ha en konferens med twist rekommenderar vi varmt några av våra unika aktiviteter: medeltidsmiddag, nattvandring på Vadstena slott, whisky- cognacs- eller vinprovning i vinkällaren, bilkörning på Mantorp Park, medeltida tävlingar eller kvällskonsert i Klosterkyrkan. Hör av er, så hjälps vi åt att planera en storslagen konferens i Vadstena.

Gruppaktiviteter

2-70 personer | Cirka 1 tim

En historisk odyssé

Upplev en fantastisk guidning i en historisk miljö med våra kunniga och inlevelserika guider. Ni får höra berättelser om bland annat historien bakom Bjälboättens palats, Klosterkyrkan, ruinparken och Klosterhotellet.

1 – 1.5 tim

Konferens i KlosterSPA

Skräddarsy ditt eget spakonferenspaket. Välj om du vill konferera på förmiddagen eller eftermiddagen och slappna av och njut i spadelen andra halvan av dagen. En spakonferens hos oss innebär inte enbart hårt arbete. Här kan ni njuta av avkopplande bad i våra olika pooler, bastuar eller relaxavdelningen.

6-20 personer | 1.5 tim

Vin- och dryckesprovningar

Stig ner i vår medeltida vinkällare och lär er mer om vinets historia. Startavgift för samtliga provningar 2 000 kr därefter tillkommer pris per person. Priser anges ex moms.

Bordeaux

Vi provar röda viner från distriktet Bordeaux i Frankrike, vi har en stor samling slott från 1950 – talet till nutid.
Vår sommelier väljer ut 4st olika viner.
316 kr/pers.

Mousserande vin

Vi provar 4 sorters mousserande vin varav 1 champagne med olika ursprung samt tillverkningsmetod.
316 kr/pers.

Champagne

Vi provar 4 sorters champagne från olika champagnehus.
340 kr/pers.

Gamla & Nya vinvärlden

Vi provar 4st viner från gamla och nya vinvärlden där vi jämför druvor och länder
316 kr/pers.

Avec

Vi provar 4 sorters avec ifrån olika länder.
316 kr/pers.

Öl

Vi provar 4 olika öl.
316 kr/pers.

Vinkällarprovning

Ni väljer tillsammans med vår sommelier ut viner som lagrats i vår vinkällare.
Pris – offert

Absint

Vi testar 4 sorters absint både från Sverige och Frankrike samt olika metoder för att dricka den.

Bokning: Alla provningar förbokas via konferens@klosterhotel.se
Lokal: Vinkällaren: 24 eller färre deltagare. Vid fler deltagare väljs en annan passande lokal.
Tid: ca 60 minuter.
Tilltugg: 95 kr/p

10-70 personer | Cirka 90 min

Ölprovning

Vår duktiga sommelier tar med er på en lärande resa om dryckens ädla konst i en historisk miljö. Provningarna sker i lämplig lokal för antalet ni är. Till varje provning serveras lättare tilltugg. På en plats där man bryggde öl redan på 1400-talet provar vi bl.a. vår egna öl.

2-500 personer | Ca 1 tim

Konsert i Klosterkyrkan

Klosterkyrkans kantor spelar musik som får er att verkligen komma till ro. Det är en blandad repertoar och varje spelning är unik. Detta är en uppskattad skön upplevelse! Ett förslag är att avsluta middagen med en konsert, ca 22.00-23.00.

2-30 personer | Ca 1 – 1.5 tim

Nattvandring på Vadstena Slott

Möt gestalter ur Vasasläkten på Vadstena slott! En kuslig och spännande upplevelse som lämpar sig efter middagen när skymningen lagt sig. Självast Gustav Vasa eller kanske prinsessan Cecilia kan dyka upp när du vandrar genom ett spöklikt slott med endast ficklampa som ledljus. Ca 1 tim.

Max 30 personer | 90 minuter.

Spökvandring

SPÖKVANDRING på Vadstena Slott! Ni får möta den plågade Hertig Magnus som tar er med på en spöklik vandring genom Vadstena Slott. I sällskap med den mentalt instabila hertigen börjar saker att ske, märkliga ljud förföljer gruppen och skuggorna börjar få liv. Våga ni följa med?

60-80 min 450:-/person (Minimidebitering 7700:-)

Kloster-challenge

En lättsam och kul aktivitet som är energifylld, varierande & enkel att anpassa efter gruppens behov. Ta er runt i närområdet, hitta koder, platser och lös olika uppdrag.

Max 30 personer | Varierande tidsåtgång

Träning och föreläsningar med Sabina Dufberg

Tillsammans med Sabina Dufberg anordnar vi skräddarsydda aktiviteter med fokus på hälsa, träning och välbefinnande i några av Sveriges häftigaste lokaler. Klicka nedan för information om ’SlottsCampen’, ’Styrka inifrån och ut’, ’Outdoor Bootcamp’, föreläsningar och träningspass…

Max 30 personer | Varierande tidsåtgång

VR – upptäck en helt ny värld!

I våra konferenslokaler kan ni under 90 minuter uppleva en helt ny värld. Upplev att gå på en planka hundratals meter upp i luften, skjut rymdsonder, simma bland valar eller utmana kollegorna på musikspel. Testa en uppsjö av VR-spel och upplevelser. Ett tankeväckande avbrott under konferensen som garanterat leder till kreativitet och roliga diskussioner om framtiden.

8-20 personer | Ett dygn

Vårda ditt arbetslag- Retreat i tystnad

Prova tystnaden tillsammans med kollegorna i ledningsgruppen eller teamet. Vi erbjuder retreat för arbetslag som behöver ny inspiration.

Retreat är en klassisk form för vila och eftertanke om livet och värdefrågorna. Den gemensamma tystnaden ger dig frihet att tänka och vara dig själv tillsammans med dina arbetskamrater. Ni får öva meditation, dela tankar i lågmälda samtal, får tid för fysisk återhämtning i hotellets SPA och möjlighet för den som vill att delta i klosterområdets andaktsliv.

Retreat för arbetslag omfattar två dagar och inleds kl 10.00 första dagen och avslutas följande dag kl 15.00. Platsen är Klostergården där ni bor och äter era måltider under tystnad. Det går även att boka kortare aktiviteter med våra experter inom existensiell hälsa.

6-40 personer | Ca 1 tim

Träning

I samarbete med Träningsverket Motala erbjuder vi möjlighet till företagsträning under er vistelse hos oss. Ta en paus och rör på er tillsammans med Viktor - coach och personlig tränare på Träningsverket!

En timme eller fler träningspass? Otränad eller vältränad? Oavsett vilket skräddarsyr vi ett upplägg som passar er!

8-20 personer | 2-3 h

Yoga

När en arbetsgivare erbjuder sin personal yoga på företaget innebär det att man gör det möjligt för alla anställda att delta i en aktivitet helt efter sina egna förutsättningar. Genom olika modifikationer kan vi yoga tillsammans oavsett fysisk förmåga och ålder.

1-20 personer | 60 min

Löpning & Jogg

Morgonjogg, löpteknik, intervaller, cirkelträning eller föreläsning. Passa på och göra en hälsosam aktivitet. Träna tillsammans hela företaget, kör ett pass i en liten grupp eller boka individuell löpcoaching. Det går även bra att kombinera aktiviteterna. Upplägget anpassas efter ert/era önskemål och förutsättningar och alla nivåer är välkomna.

Om ni blir fler än 20 personer delar vi upp er i 2 grupper.

Saj se 94

Förmedling av föreläsare

SAJ är rådgivare som hjälper, stöttar och skapar olika koncept och upplägg till möten, konferenser och events. Vi har ett nätverk av föreläsare som är experter och sakkunniga och ledande på kommunikation, ledarskap, hälsa, presentationsteknik, säkerhet, sälj, förhandling, framtid, omvärld, ledarskap, teambuilding eller en debattledare eller moderatorer som leder och förstärker konferensen eller eventet. Vi skräddarsyr koncept till hela organisationer t.ex. personaldagar, en näringslivsfrukost eller lunch, inspirationsföreläsning, ett frukost-till-frukost-koncept eller halv- eller en heldag.

Vadstena Slott

På Vadstena Slott ekar högtidliga rådsmöten och fest sedan urminnes tider – passa på att även ditt möte får chansen att klinga genom historien.