Fira jul i Vadstena 2021 | Julbord, Klosterspa, Övernattning |…
juni 30, 2022 014313000 hotel@klosterhotel.se Boka nu: Presentkort →

Allt om en god jul i Vadstena

Brasorna sprakar och värmer, julpyntet gnistrar. Varmt välkommen att uppleva klassisk julstämning i historisk miljö tillsammans med oss och våra hustomtar. Gå på museum, njut av varma bad i vårt Klosterspa, besök Vadstena Slott, förundras över Klosterkyrkan. Vadstena är upplevelsernas stad.

Varmt välkommen till ett Vadstena i vinterskrud!

Julmiddag med guldkant 2021

Vi kommer även i år servera vår populära julmiddag istället för traditionellt julbord

Middagen inleds med en lyxig glöggservering då ni sätts till bords och får njuta av välkryddad värmande glögg med goda tillbehör. Därefter väntar tre rätter med julinspiration, och avslutningen bjuder vi sedan traditionsenligt på en trappa upp i vår 1700-talsvåning där ni serveras goda små desserter uppdukade på årets sötaste kaffebord. En riktigt god kväll i vårt stämningsfulla julpyntade kloster blir en julmiddag att minnas!

Julmiddag 2021: Glöggservering vid bordet/ Fiskservering / Köttservering/ Varmrätt serveras- Hjort, pumpacréme, brysselkål, grönkål, enbärsemulsion & kanelsmakad oxsky / Gottebord i 1700-talsvåningen

I Pandemitider känns det självklart att det traditionella julbordet på buffé utgår för att istället lämna plats till ett mer säkert (och klimatsmart!) alternativ. Vi använder oss endast av de finaste råvarorna, och lovar en smakrik och stämningsfull middag med julens läckerheter serverat vid dukat bord. Till middagen erbjuds högklassiga dryckespaket, vår egen Klosteröl och snaps… Och gottebord så klart, vad vore en julmiddag utan det? I vår 1700-talsvåning finns plats för många och här är den perfekta platsen att avrunda kvällen med något sött, kaffe & kanske en väl utvald digestif.

November:

Vår julmiddag serveras from den 25/11

Måndag- fredag kl. 18.00 alt. 20.00

Lördagar kl. 17.00 alt 20.00

December:

1/12-18/12

Måndag-Fredag kl. 18.00 alt. 20.00

Lördagar kl. 17.00 alt 20.00

Pris

695 kr per person

Barn 1-3 år 35 kr/år
Barn 4-11 år 45 kr/år

Julweekend och nyårsfirande

Julpaket för företag

KlosterSPA

Här omfamnas du av en skön miljö med sprakande brasor och levande ljus. Ta ett dopp i simbassängen där du kan flyta fram, medan sinnet transporteras in i viloläge. Värm sedan upp kropp och själ i heta bad som finns både utomhus och inomhus. Här finns också ångbad & bastu samt vilrum & gym. Läs mer om Klosterspa

Klosterkyrkan

En magisk plats för eftertanke och meditation. Under julhelgen hålls enligt tradition julotta och midnattsmässa. Till Klosterkyrkan har människor från hela världen vallfärdat sedan medeltiden och idag ses kyrkan som ett av Europas viktigaste pilgrimsmål. Missa inte ett besök. Och missa inte Vadstena Slott heller. *Eventuellt utgår några arrangemang pga rådande situation.

Besök Vadstena

Gå på museum, besök Vadstena Slott, förundras över Klosterkyrkan och skäm bort dig själv med en välsmakande julmiddag. Vadstena är upplevelsernas stad.

Translate »