Spabehandlingar, massage | Östergötland | Vadstena Klosterhotel
mars 24, 2023 014313000 hotel@klosterhotel.se Boka nu: Presentkort →

Bokning

Tis-Lör kl. 13-18.00 / Sön 11-14
Mån: Bokningen stängd
Boka online →

Växel (Dagligen 08-20):
0143-13000

Mejla: spa@klosterhotel.se

Behandlingar

Våra behandlingar är populära, vi rekommenderar att du bokar minst tre veckor före ankomst.

SPA-behandlingar

Välkommen att njuta av en skön behandling i vårt Klosterspa!

Vårt klosterspa erbjuder ett stort utbud av sköna massagebehandlingar i vår avkopplande miljö. Vi arbetar med det italienska Spa-märket Comfort Zone med målet att göra gott för såväl kropp & själ- som för klimatet och vår gemensamma framtid. 

Tips! Kombinera gärna din behandling med vår ekologiska sparitual som utförs i egen takt under tiden du njuter av faciliteterna i spaavdelningen. Du köper denna vid incheckning i vårt spa, eller förbokar vid direkt vid bokning.

Friskvårdsbidrag: Om du bokar din behandling en vardag (tis-tor) och betalar med Epassi bjuder vi på 1,5 timmes vistelse i spat med möjlighet att träna, simma & bada bastu i samband med ditt besök. Då behöver du inte boka spaentré för att boka behandling. Läs mer om att betala med friskvårdsbidrag här. 

Pris och vad som ingår

45 min 895 kr/ 950 kr
60 min 1 095 kr
75 min 1 395 kr

Bokningsregler

Avbokning av spabehandling eller dagspa ska ske senast 48 timmar innan bokad tid för att undvika debitering. Därefter utgår en kostnad av 80%. Sista minuten-behandlingar är ej avbokningsbara, och endast möjliga att boka samma dag. Full debitering sker vid uteblivet besök. Avbokning är möjligt på grund av sjukdom, läkarintyg krävs. Rabatter går ej att kombinera med varandra om det inte bokas som något av våra förutbestämda paketerbjudanden.

Massage

Vårt massageutbud sträcker sig från mjuk djupavslappning för den mest stressade till djupgående behandling för ömmande muskler. Just nu utför vi endast massage under pågående pandemi men det finns fler typer av massage att välja mellan och alla utförs med Comfort Zones fantastiska produkter. Ring och prata med oss om du har något speciellt önskemål så ska vi se vad vi kan göra för just dig.

Observera att du som bokar behandling behöver boka denna inom den tid du har tillgång till spaavdelningen. Det går inte att boka behandling innan eller efter din bokade tid i spat då alla måste checka in tillträda spat innan behandling.

Behandling
Klostrets klassiska massage 45 min

45 min 895 kr

Njut av en avslappnande och mjukgörande kroppsmassage som löser upp spänningar i muskulaturen. Detta är massagen för dig som vill ha en djupare massage anpassad efter ett specifikt område. I massagen använder vi oss av en djupavaslappnande olja, som jobbar både vårdande och närande för huden samtidigt som doften lugnar ett stressat sinne.

I 45 minuters klassisk massage ingår välkomstritual, halvkroppsmassage samt ditt val av avslutande ansikts och skalp- eller hand & fotmassage. Meddela vid bokningstillfället om du är gravid, har någon skada i kroppen, sjukdom eller tar medicin.

BOKA KLASSISK MASSAGE ONLINE

Hotstonemassage 45 min

45 min 950 kr

Helkroppsmassage med varma lavastenar & olja.

Meddela vid bokningstillfället om du är gravid, har någon skada i kroppen, sjukdom eller tar medicin.

BOKA KLASSISK HOTSTONEMASSAGE ONLINE

TRANQUILLITY Aromamassae 60 min

60 min 1095 kr

En djupverkande aromamassage för kropp & ansikte som motverkar muskelspänningar och verkar avslappnade för både kropp & sinne.

I behandlingen ingår: Helkroppsmassage med varm aromaolja, som blandas med ett rikt kroppsbalsam för en fantastiskt hudvårdande effekt. Som avslutning ingår en ansikts & skalpmassage med en närande creme.

Klostrets Topp-till-tå Lyxmassage 75 minuter

75 minuter 1395 kr

Lyxig helkroppsmassage med aromaoljor som inleds med en mild peeling som inte behöver duschas bort (Masseras in och lämnas kvar att verka på huden genom behandlingen). Som avslutning ingår en avkopplande ansikts- hand & armmassage med en produkt anpassad efter dig.

Sparitual

Våra sparitualer är utformade som en gör-det-själv-behandling för kropp & själ med extra guldkant. Du köper ritualen vid incheckning i spaavdelningen och får då med dig det som ingår i din valda ritual, samt en liten guide med information hur du kan njuta av vårt spa på bästa vis medan du varvar tvagning och rörelse med vila & avkoppling.

Mask
Ekologisk Sparitual

Tidsåtgång cirka 1,5 timme 250:-

Svenska ekologiska produkter som är skonsamma mot din hud. I sparitualen ingår två steg- först tvagning med en renande kur som utförs i badområdet, och sedan en lugn avslutning för kropp & själ som värmer inifrån och ut. Ritualen är utformad för att vara vederkvickande, enkel att utföra och skänka sinnesro för dig som behöver komma ned i varv. Våra väl utvalda produkter för hud, hår & ansikte innehåller inga mikroplaster, silikoner eller starka syntetiska sulfater.

I denna ritual ingår: Spakit med Peeling & Ansiktsmask för ansiktet, Hårinpackning, Kroppsskrubb & Bodylotion. Du får spakitet i en liten påse tillsammans med en skrubbvante. Instruktioner medföljer hur de utför din ritual i egen takt under din vistelse.

Tips! Kombinera gärna med en 25 minuters massage för bästa möjliga upplevelse. Vi utför massagen med vår egen massageolja baserad på kallpressad rapsolja.

Sparitual Pilgrim- handgjort från trakten

Tidsåtgång cirka 2 timmar 395-

Vår populära handgjorda Sparitual ”Pilgrim” är snart tillbaka i lager igen. Denna fantastiska ritual är utformad av oss för att bjuda på en unik upplevelse med handgjorda spaprodukter tillverkade med inspiration av en pilgrimsvandring på Östgötaslätten. Vi rekommenderar att man börjar sitt spabesök med en promenad, antingen en kortare längs strandpromenaden eller den lite längre ”Tycklingerundan”, och avslutar med det som är Vadstenas pilgrimsmål, ett besök i stillhet i Vadstena klosterkyrka.

Produkterna har vi tagit fram tillsammans med Anna, vår tvålmakerska som bor i Godegård. Hon tillverkar alla produkter omsorgsfullt för hand med utvalda ingredienser från naturen. Rapsolja, blåklint, pepparmynta, lavendel, tallbarr & cederträ är några dofter som du kommer möta under din ritual och för både din och miljöns skull är ingredienslistan mycket kort och produkterna i sig har många olika användningsområden.

I ritualen ingår: Uppiggande tallbarsskrubb med vispat socker, Kylande creme för trötta axlar & en avslappnad skalp, djuprengörande lera för skägg/ ansiktet med lakritsrot & aktivt kol, vårdande ansiktsmask med upplyftande citronverbena, Mjukgörande bastuhonung för behandling av hela kroppen, kylande skrubbsalt med blåklint och en Närande hårinpackning.

Du får en ansiktshandduk (till låns) samt en sisalborste för torrborstning (att ta med hem) och vi bjuder även på en hälsoshot.

Tips! Kombinera gärna med en 45 minuters klassisk massage för bästa möjliga upplevelse. Vi utför massagen med vår egen massageolja baserad på kallpressad rapsolja.

Förboka denna ritual innan ankomst för att vara säker på att den finns hemma när du kommer till oss. Maila spa@klosterhotel.se

Lang