Vinkällare med Vinprovning i Östergötland | Vadstena Kloster
juni 3, 2023 014313000 hotel@klosterhotel.se Boka nu: Presentkort →

Munkklostrets Vinkällare anno 1384

Under entrévåningen i den södra delen av munkklostret finns vinkällaren. De tjocka valven har burit klosterbyggnaden sedan slutet av 1300-talet. I vissa utav våra weekendpaket ingår det en välkomstdrink med kort historik i vinkällaren! Unik miljö – missa inte detta tillfälle!

Hitta ditt favorit-chateau i vår 634 år gamla vinkällare

Är ni intresserade av våra mer exklusiva viner från vinkällaren önskar vi att ni bokar tid med hovmästare vid ankomst till hotellet och i god tid före service startar. Tidsbokning går även via mail till restaurang@klosterhotel.se

Boka in en provning: Vi erbjuder öppna provningar som ni kan boka till under er weekend. Läs mer om våra aktiviteter här.


Munkarna använde källaren för lagring av öl, vin och även ost. Vinkällaren idag består av cirka 5 000 flaskor uppdelade på ca 700 sorter mest från Frankrike och de klassiska vinområdena Bordeaux samt Bourgogne. Vi har naturligtvis viner från nästan alla världens hörn.

Varje kväll är vinkällaren öppen en speciell tid (fråga vid bokning) så man har möjlighet att gå ner och smaka på något gott vin. Vi har givetvis vinprovningar om så önskas (måste bokas i förväg).

Äldsta vinet från 1921

Vinet är en Schloss Johannisberger Riesling, Tyskland. Självklart är källaren inte enbart fyllt med ljuvligt åldrad vit nektar från Nahe eller Rheingau.

Bordeaux och Bourgogne

Vi är stolta över vår sortiment av fina viner från Bordeaux och Bourgogne – givetvis kan du njuta av vällagrade viner från ditt favorit-Chateau.