Winemakers dinner med Borgogno från Piemonte

Välkommen att njuta av Borgognos fantastiska kvalitetsviner tillsammans med en specialkomponerad femrätters middag. Under tiden ni äter middag i vårt anrika Munkkloster får ni lära er mer om dessa hyllade viner av ingen mindre än vinmakaren själv, Andrea Farinetti från vinhuset Giacomo Borgogno.

Winemakers dinner med Borgogno

Datum

9 februari 2022, paketet kan bokas med eller utan övernattning

Winemakers dinner med Borgogno från Piemonte

I paketet ingår: 

– Historisk Odysée på Klosterområdet kl. 15.30
– Fördrink kl. 17,30
– Femrätters middag i Restaurant Munkklostret (fast meny) samt vinpaket med fem viner som provas under ledning av Andrea Farinetti

– Logi i sköna sängar i dubbelrum
– Stor frukostbuffé

Dagbiljett: 

Önskar du inte övernatta finns möjlighet att boka dagbiljett till arrangemanget. Då ingår en fördrink kl 17.30, fem viner under middagen  samt en femrätters middag i Restaurant Munkklostret kl 18.00.  Pris 1595 kr per person.

Begränsat antal platser, boka via epost: restaurangchef@klosterhotel.se

 

Om Borgogno

Giacomo Borgogno är inte bara ett av de äldsta vinhusen i Piemonte som grundades redan 1761, det har alltid räknats till de allra främsta. Borgognos unge vinmakare Andrea Farinetti har lovordats av vinkritikerna och hans viner får toppoäng och vinner guldmedaljer för sin höga kvalitet.

Basen i verksamheten är nu som då, de mäktiga Barolovinerna på druvan Nebbiolo som givit Piemonte i nordvästra Italien sitt världsrykte. Tidigare var detta motspänstiga viner som krävde årtionden för att bli drickbara, idag är de fortfarande mycket lagringsdugliga men underbara att dricka även som unga.

Giacomo Borgogno har 31 hektar vinodlingar, där ingår bland annat vingårdar i de fem klassade Grand Cru-lägena Liste, Cannubi, Cannubi San Lorenzo, Fossati och San Pietro delle Viole. Nebbiolo svarar för 60 procent av planteringarna, 35 procent är jämnt fördelade på de övriga rödvinsdruvorna Barbera, Dolcetto och Freisa. Vitvinsdruvorna Timorasso och Riesling samsas om de sista 5 procenten.

Giacomo Borgogno förvärvades 2008 av familjen Farinetti och två år senare tog den unge Andrea Farinetti över som vinmakare efter att just ha avlagt oenologexamen i Alba. Han blev snabbt ett aktat namn i vinvärlden med lite extra uppmärksamhet för vinet ”No Name”, ett vin som inte godkändes som en Barolo av vinmyndigheterna. Andrea var inte nöjd med det beslutet utan gjorde sitt vin namnlöst, med det lilla tillägget ”protestetikett”. Vinet har hyllats av bland annat Decanter.

Tillägg
Dagspa lördag 11-14,00 alt söndag 11-14,00 595 kr

Barn
18-årsgräns för att boka detta paket.

Winemakers dinner 9/2 2022

Pris i dubbelrum från 2 695 kr/person
Pris i enkelrum från 2 995kr/person

Dagbiljett: 1595 kr/ person

Boka: hotel@klosterhotel.se

Tfn 0143- 130 00

Historisk champagneweekend
Champagneprovning
Translate »