Julbord / julmiddag 2023 | Vadstena Klosterhotel Östergötland
014313000 hotel@klosterhotel.se Boka nu: Presentkort →

Julmiddag i Klostermiljö

Njut av en lyxig 4-rätters julmiddag med välkända smaker från julens läckerheter i kombination med moderna inslag. Vadstena Klosterhotel och Restaurant Munkklostret ger er en skön och rofylld julstämning.

Är ni fler än 8 personer - boka genom att mejla konferens@klosterhotel.se

Julmiddag i klostermiljö

Fyrarätters julmiddag med klassiska smaker

Njut av en lyxig fyrarätters julmiddag, där välkända smaker från julens läckerheter kombineras med moderna inslag. I ett mysigt julskyltat Vadstena kan ni shoppa era julklappar i pittoreska affärer på gågatan, ta en gófika på ett av stadens caféer & njuta av julstämningen när den är som bäst.

Vadstena Klosterhotel och Restaurant Munkklostret ger en skön och rofylld julstämning.  


Meny 2023:

... Inleds med en glöggservering av kryddig glögg med mandel & russin vid bordet

Till första servering presenterar vi diverse sillar i olika inläggningar, ägghalvor med rom samt rökt, gravad och inkokt lax och diverse fiskar i olika varianter med passande tillbehör. Till detta serveras kokt potatis, smör, ost & bröd. 

Som andra servering kommer julens smaker fram i skinkor, patéer, pastejer, rökta korvar samt saltat- rökt, och gravat kött från bonden & skogens jägare. Till detta serverar vi olika röror så som rödbetssallad & sellerisallad- och senapen har så klart en given plats till julskinkan och de andra läckerheterna. 

Den tredje serveringen är en helstekt hjortytterfilé som serveras med pumpapuré, brysselkål, rödkål, kantareller samt portvinssky och Västerbotttencréme. 

Fjärde serveringen är vår härliga dessertbuffé med ostkaka, sylt & grädde, diverse bakverk, pepparkakor, nötter, godis, kolor, frukt samt ost & marmelader. 


Datum för våra julmiddagar

Vi serverar vår fyrarätters julmiddag from den 1/12. Middagen inleds med en glöggservering där vi vid bordet serverar välkryddad värmande glögg med tillbehör. Sedan väntar tre julinspirerade rätter, för att avslutas med dessert på bästa vis med årets sötaste kaffebord en trappa upp i vår 1700-talsvåning. En synnerligen god julkänsla väntar på er i vårt stämningsfulla kloster!

Sittningar: Måndag- fredag kl. 18.00 eller 20.00 | Lördagar kl 17.00 eller 20.00

Våra julmiddagar serveras mellan den 1/12- 21/12

Årets julmiddag inleds med glögg & tillbehör som serveras vid bordet, därefter följer tre julinspirerade rätter- och middagen avslutas sedan en trappa upp med dessertbord & kaffe.

Måndag - torsdag kl. 17.45 & 20.00
Fredag -lördag kl. 17.00 & 20.00

4-rätters julmiddag

Pris725 kr/pers

Barn 1-3 år 40 kr/år
Barn 4-11 år 50 kr/år

4-rätters julmiddag

Önskar ni ett traditionellt julbord kan detta beställas för grupper om minimum 80 personer. Ni får då en egen matsal till ert förfogande dit ni även kan boka underhållning för sällskapet innan, under eller efter middagen.

Kontakta: konferens@klosterhotel.se


Har du frågor eller önskar boka, mejla restaurang@klosterhotel.se