Sommar i Vadstena | Vadstena Klosterhotel
juni 30, 2022 014313000 hotel@klosterhotel.se Boka nu: Presentkort →

Välkommen till en magisk upplevelse på Klosterhotellet i Vadstena

Upplev Vadstena!

Är du här för en uppfriskande weekend full av sjöluft och fina vyer eller kanske en skön golfrunda? Här finns något för hela familjen, allt från Ombergs magiska natur till barnaktiviteter runt om i staden. Golfare beger sig med fördel till Vadstena GK – en fantastisk 18-hålsbana i tre naturetapper. Vårt prisbelönta KlosterSPA är öppet för besök och bjuder in till sköna stunder i stilla miljö.

Hotellpaket på Vadstena Klosterhotel

Restaurang, lounge och café

…PRECIS VID VÄTTERNS STRAND

Välkommen till våra serveringar, här kan du njuta av god mat och dryck på historisk mark med magisk vy – både inne och ute. I Sommarloungen serveras bistromat och passande drycker. Missa inte ett besök på populära Klostercaféet där du kan ta en gofika precis vid Vätterns strand. Restaurang Munkklostret serverar à la carte utomhus om vädret tillåter.

(Vi stänger våra sommarserveringar v 32 men då finns det en hel uppsjö med trevliga lunchrestauranger & caféer längs stadens shoppinggata)

Medeltidsdagar på Vadstena Slott

Under medeltidsdagarna fylls slottet med liv och rörelse! Gycklare, riddare, musiker och aktiviteter för hela familjen.Öppettider: Lördag: 10-17 / Söndag: 10-17

Entré:
Vuxen: 130kr
Barn (6-17): 80kr
Barn (0-5): Gratis

Vadstena Slott

Vadstena slott är Sveriges bäst bevarade renässansslott. Här kan du delta i olika guidningar eller helt sonika vandra runt själv i slottet. Slottet är öppet dagligen från 1 juni till 8 augusti.

Sköna dagar till fots eller med cykel

Vandringspaket där allt ingår!-Matsäck packad i ryggsäck, samt karta över olika vandringsleder, en tvårätters middag & övernattning med frukostbuffé ingår i paketet. Om ni önskar kan vistelsen uppgraderas med en stund i vårt SPA – och för er som föredrar att uppleva naturen på två hjul, finns det fina cykelleder i närheten.

…vid Vätterns strand

Klostercafé på Vadstenas enda sjötomt

Vadstena Klostercaféet ligger vid stranden med utsikt över Vättern och är granne med Klosterhotellet, Restaurang Munkklostret, Klosterkyrkan och Klostermuseum.

(Klostercafét stänger på söndagen v 32, men då finns mysiga caféer att besöka längs stadens shoppinggata under resten av säsongen)

Magiska kvällar vid sjökanten – kanske med en klosteröl

Tillskott i klosterölsortimentet – under 2020 lärde vi känna en ny ölbryggare vid namn Andreas Fejes som driver bryggeriet Vreta Kloster Bryggeri där det uteslutande bryggs öl av belgisk typ. Tillsammans har vi bryggt en belgisk blond med fräscha toner av citrus som fått namnet Heliga Birgitta. Välkommen till oss för ett smakprov!

Sköna upplevelser i SPA & natur

Tid för återhämtning – besök vårt KlosterSPA, promenera längs vätterns strand på några av våra många pilgrimsleder, dofta på kryddor och växter i örtagården från 1400-talet. Välkommen till ett historiskt paradis – för både kropp och själ.

Translate »