Vinnare 2016 i Spa Awards i kategorin Årets spakök Vinnare 2016 i Spa Awards i kategorin Årets nyhet

Klostergården

I april 2017 öppnade vi dörrarna till en helt ny Klostergården, vi har målat, tapetserat, lagt golv, snickrat och inrett. En helrenovering helt enkelt. Vi har värnat om det svenska konsthantverket genom att inreda Klostergården med svenska inredningsdetaljer – från tapeter och gardiner till badrumsgolv och sängstommar. Du hittar information om dessa detaljer på varje rum.

När vi renoverade klostergården ville vi skapa en unik känsla som bottnade i svensk tradition och gott konsthantverk. Mot bakgrund av husets ringa ålder ville vi skapa interiörer ur en svensk modern konsthantverkstradition. Det blev en mix av femtio- och sextiotal blandat med nutida klassiker. Systrarna Jobs från Leksand, nydanade redan på 40-talet inredningstextilen med sina blommönster. Hos oss föll valet på Goken Jobs mönster Rabarber som återfinns både i textiler och tapeter. Ett härligt lekfullt prunkande mönster fyllt av vår inhemsk flora, djärvt färgsatt.

Möblerna vi föll för är klassiker eller blivande klassiker i oljad ek, ett traditionell och slitstark träslag. Fåtöljen Lamino, med sin lätta böjträkonstruktion och fårskinnsklädsel är en klassiker från 1956.

Tillverkad i mer än 300 000 exemplar och framröstad som 1900-talets möbel.

Övriga möbler är hämtade ur Norrgavels kollektion, framtida klassiker med ett avmätt designspråk och gott hantverk. Sänggaveln ritad av Nirvan Richter som vann Tidningen Elle interiörs designpris 2011.

Vi på Klosterhotellet hoppas att våra interiörer förmedlar lite av den kvalitet och känsla som finns i vår svenska konsthantverkstradition. I sverige finns en fin historisk inhemsk tradition att luta oss emot, blandar vi den sedan med en viss djärvhet når nya dimensioner.

Känn er hjärtligt välkomna.

Om Klostergården

För att komma till Klostergården går du förbi det gamla nunneklostret, genom nunnornas trädgård och ut genom porten i muren. Då kommer du till det område, där mentalvården i Sverige har sin vagga. Här byggdes nämligen i början på 1500-talet en liten sjukhusstad av en man som hette Mårten Skinnare. Hans bostad är idag museum. Klostergården är handikappanpassad.

Välkommen att boka på 0143-13 000 | hotel@klosterhotel.se

Translate »