Slottsflygeln

Bo som kungaparet i slottsflygel på Vadstena Klosterhotel! Kliv in och låt dig hänföras av historiens vingslag i kombination med moderniteter.

Slottsflygeln (nyrenoverade rum 2021)

Här kan du bo in dig i en naturskön miljö med unika upplevelsemöjligheter. Rummen  har hög standard och är inredda i renässansstil och möblerade med vackra ändamålsenliga möbler. För den som är intresserad av historia är Slottsflygeln en fantastisk möjlighet till nya kunskaper. 2021 renoverade vi alla hotellrum i Slottsflygeln.

Denna byggnad var från början en sockerfabrik som byggdes 1871. Sockerbrukets lokaler byggdesom till tobaksfabrik. Här tillverkades snus och tobak fram till 1895 då man åter förvandlade byggnadentill mentalsjukhus (asyl) för manliga patienter. Hela parken inhägnades för att bli rastgårdar för patienterna. Asylen var i bruk till 1973. 1986 byggdes det om till bostadslägenheter och stadsbibliotek.

Antal rum: 19 Parkering: Ja  Wifi: Ja  Hiss: Nej  Reception/restaurang: 600 meter  Avstånd KlosterSPA: 500 meter | Trappor: Nej  Sällskapsrum: Nej  Husdjur tillåtna: Ja, vid förfrågan i vissa rum

Koordinater: N 58° 26.749’, E 14° 53.317’

Translate »