Huvudbyggnad | Hotellrum nunneklostret | Vadstena Klosterhotel
014313000 hotel@klosterhotel.se Boka nu: Presentkort →

Nunneklostret

Bo himmelskt på historisk mark. I vårt Nunnekloster finns 31 vackert inredda hotellrum med drömläge. Just den här byggnaden är en av få som finns bevarad från det medeltida nunneklostret.

Klosterhotellet Nunneklostret

Glasdörren i byggnaden leder dig ut till Gräsgården. Gräsgården namngavs av Heliga Birgitta. Här hade man planterat de vackraste blommor, de mest väldoftande kryddväxter och något skuggande träd som skulle locka till sig fåglar och fjärilar. Meningen med gräsgården var att nunnorna skulle vistas i denna förtrollande miljö och tänka; När det är så här vackert på jorden hur vackert ska det då inte vara i himlen?

Från Gräsgården ser du också det stora tegelhuset som inte ser så märkvärdigt ut men som verkligen är just märkvärdigt. Detta är nämligen Sveriges äldsta icke-religösa byggnad, från början ett kungapalats från 1253, här ligger Kungasalen. Intill Kungasalen ligger Nunnornas kapitelsal med de vackra väggmålningarna.

Antal rum: 31  Parkering: Ja   Wifi: Ja   Hiss: Nej   Reception/restaurang: 30 meter   KlosterSPA: 130 m  Trappor: Ja   Sällskapsrum: Ja, med biljardbord   Husdjur tillåtna: Vid förfrågan i vissa rum

Koordinater: N 58° 26.749’, E 14° 53.317’