Historisk Champagneweekend | Vadstena Klosterhotel
014313000 hotel@klosterhotel.se Boka nu: Presentkort →

Historisk Champagne-weekend

Välkommen att uppleva champagnens värld! Vi kommer att ta med er på en historisk guidning om hur champagne har utvecklats med tiden, samtidigt som ni lär er mer om Vadstenas historia. Vem var heliga Birgitta och hur kommer det sig att hon påverkar våra gäster i klostret än idag?

Champagne genom historien


DATUM

Datum: 26/10 2024 


Historisk champagneweekend

En perfekt helg för dig som vill lära dig mer om en av världens mest ädla drycker Champagne i en historisk klostermiljö med en unik vinkällare med anno 1384. Vi kommer bland annat prova Thierry Perrion´s Champagne som vi har egen import på. Det är Thierry och hans svenska fru Jessica som driver Champagneverksamheten i byn Verzenay en Grand Cru klassad by nära Reims.

Tillsammans provar vi fyra Champagner i olika stilar från olika producenter ledd av vår fantastiskt kunniga sommelier Jeanette. Det kan även dyka upp något spännande extra bubbel i glasen under provningen då vi har många fantastiska viner från världens alla hörn. 

Vi kommer även att följa Champagnens historia dåtid till nutid, det finns många intressanta personer som vi förknippar starkt med Champagne så det kommer bli många anekdoter.

Detta binder vi ihop med historiska inslag om Vadstena samt om Heliga Birgitta som är en viktig person för Vadstena och grundandet av klostret.

Detta ingår i paketet:

-Historisk Odyssé på Klosterområdet klockan 16.00-16.30.
-Champagneprovning klockan 18.30
-4-rätters middag serveras i Munkklostret klockan 19.30

Den fasta menyn utgår denna kväll, köket kommer göra en specialmeny. Vänligen meddela specialkost eller allergier innan.

-Aftonkonsert i Klosterkyrkan klockan 22.00
- Logi i sköna sängar i dubbelrum
-Stor frukostbuffé i Kungasalen
- Gym

Välkomna hem till oss på Vadstena Klosterhotel!

Med reservation för ändringar i programmet eller menyn


Barn
18-årsgräns för att boka detta paket.

Historisk Champagneweekend

Boka din vistelse online eller maila din förfrågan till hotel@klosterhotel.se

Tfn 0143- 130 00