Vid sällskap om 8 personer eller fler önskar vi att ni förbeställer meny.
>> Har du bokat paket där middagen ingår kan du läsa aktuell meny för din ankomst längst ned på denna sida.
Menyn skapas efter de genuina svenska smakerna som passar för årstiden – från Vätterns kräftor till svamp från skogarna runt Vadstena. Köksmästaren är noga med kvalitén på råvarorna och använder kryddor från munkarnas örtagård.
Vid sällskap om 8 personer eller fler önskar vi att ni förbeställer meny.
Förboka ert besök om ni vill vara säkra på att få ett bord för kvällen. Boka ditt bord online via länken ovan.
Om ni har bokat ett paket där middag ingår har ni automatiskt ett reserverat bord för kvällen.
Jordärtskockssoppa
Serveras med svampterrin, jalapeño och ostkräm
165:-
Grissida
Serveras med friterad potatiskaka, senapskräm & lingon
175:-
Kalvfilé
Serveras med rotselleripuré, rostad rödbeta & pumpa, madeirasky samt rostat vitlökssmör
365:-
Fjällröding
Serveras med potatispuré, svartkål, ostronskivling, forellrom & risvinägersås
345:-
Bakad Savoykål
Serveras med smör & hemost från Brostorps Ysteri
295:-
Crème Brûlée
Serveras med chokladkräm & färska bär
165:-
Mjölkchokladpannacotta
Serveras med brownie & körsbärskräm
165:-
Klostrets egen tryffel: Hemgjord chokladtryffel smaksatt med vår egen Cognac från Daniel Bouju 36:-
Lokala ostar: Våra ostar kommer från en prisbelönt osttillverkare i våra södra länsdelar- Brostorps gårdsmejeri i Ydre. I det lilla gårdsmejeriet på gården tillverkas det ost & ostkaka på ett hantverksmässigt vis. Endast mjölk från korna på Brostorps gård används till deras ostar och all mjölk pastöriseras till tillverkningen.
Vi serverar ostarna: Gammaldags hemost, Josefine, Brostorps Lilla Blå, Brostorps Stora Blå & Denise. Ostarna serveras i bit om 40/g till priset 65:-/ bit. Till osten serveras Birgittasystrarnas egentillverkade marmelad.
Vänligen meddela personalen om eventuella allergier/specialkost
***
(Presenteras via veckodag- har du bokat en tvårätters middag är det förrätt & varmrätt som ingår i paketet)
Måndag, onsdag & fredag
Grissida Serveras med friterad potatiskaka, senapskräm & lingon
Fjällröding Serveras med potatispuré, svartkål, ostronskivling, forellrom & risvinägersås
Mjölkchokladpannacotta Serveras med brownie & körsbärskräm
Tisdag, torsdag, lördag
Jordärtskockssoppa Serveras med svampterrin, jalapeño och ostkräm
Kalvfilé Serveras med rotselleripuré, rostad rödbeta & pumpa, madeirasky samt rostat vitlökssmör
Crème Brûlée Serveras med chokladkräm & färska bär