Restaurant Munkklostret

Boka bord: 0143-13000 | restaurang@klosterhotel.se

Restaurant Munkklostret & dess vinkällare, ligger inrymd i det gamla Munkklostret i Vadstena. Vi erbjuder á la carte, avsmakningsmenyer och en fantastisk vinlista med viner från världens alla hörn.

Vid sällskap om 8 personer eller fler önskar vi att ni förbeställer meny. 

Våra menyer

Menyn skapas efter de genuina svenska smakerna som passar för årstiden – från Vätterns kräftor till svamp från skogarna runt Vadstena. Köksmästaren är noga med kvalitén på råvarorna och använder kryddor från munkarnas örtagård.

Vid sällskap om 8 personer eller fler önskar vi att ni förbeställer meny. 

Viktig information till dig som planerar att besöka oss: Just nu har vi utökat utrymmet mellan våra bord i restaurangen och därför har vi begränsat med platser i matsalen. Vi erbjuder möjlighet att boka bord för á la carte i mån av plats*, och du som har bokat ett paket kommer att tilldelas en tid för middag enligt bokat upplägg.

Förboka ert besök om ni vill vara säkra på att få ett bord för kvällen. För att boka, maila till: Restaurang@klosterhotel.se

Om ni har bokat ett paket där middag ingår har ni automatiskt ett reserverat bord för kvällen.

 

FÖRRÄTTER

Svampsoppa

Soppa med svamp från Östgötaskogarna, serveras med en ostkräm av ”Stora Blå” från Brostorps ysteri samt rökt viltkorv

165:-

Rilette av högrev

Serveras med med Lardo, rödbeta, syrad silverlök, zucchini och timjanemulsion

165:-

Risvinägersyrad pilgrimsmussla

Serveras med dillskum, tångcaviar, gurka, sesamemulsion och wasabiolja

185:-

 

VARMRÄTTER

Tagliatelle

Serveras med salvia, parmesan, tryffel och svampsås

235:-

Röding

Serveras med parmesanpuré, soltorkad plommontomat, grönkål, forellrom, isad fänkål och havskräftsås

315:-

Oxfilé

Serveras med ushikikuri- pumpakräm, vitlök & örtrostad pumpa, jordärtskocka, getostskum, rosépepparemulsion och Karl-Johan svampkräm

325:-

Vår egen handgjorda kalvkorv

Serveras med friterad schalottenlök, senap från Hov samt salviasky och potatispuré

265:-

 

DESSERT

Chokladganasch

Serveras kaffeglass med blodapelsincurd

155:-

Tonkapannacotta

Serveras med gelé & sorbet av skogens blåbär samt mazarin

155:-

Vegansk glass

Serveras med bär och vegansk chokladkräm

155:-

 

Vänligen meddela personalen om eventuella allergier/specialkost

 

***

SMÅTT & GOTT

 

Före

Oliver 65:-

Rotfrukstchips 65:-

Rökta mandlar 75:-

Efter

Husets utvalda ostar 65:-/bit

Chokladtryffel 35:-/st alt.  3 stycken 90:-

 

Är du allergisk? Fråga gärna din servitör om innehållet i maten.

Varmrätter

Fjällröding

Dragon, spetskål, salsiccia, grön tomat, citron, pepparrot, gurka
Char, tarragon, cabbage, salsiccia, green tomato, lemon, horseradish, cucumber

315:-

Risotto

Tryffel, ost
Risotto, truffle, cheese

285: –

Oxfilé

Rotselleri, svamp, vitlök, rödbeta, morot, kålrot
Fillet of beef, mushroom, garlic, beet, carrot, rutabagas

325:-

Är du allergisk? Fråga gärna din servitör om innehållet i maten.

Desserter

Färskostmousse

Hjortron, choklad, bovete
Cream cheese mousse, cloudberry, chocolate, buckwheat

155:-

Mjuk pepparkaka

Kardemumma, nötter
Soft Gingerbread, cardamon,nuts

155:- 

Kaffe & Tryffel

Coffee & chocolate truffle

49:-

Kaffe , tryffel & 3 cl Daniel Bouju Selection speciale cognac

Coffee, chocolate truffle and 3 cl cognac

139:-

Menyer


 

Meny ett

Oxtartar

Pepparrot, lök,stenbitsrom
Beef tartar, horseradish, onion

Fjällröding

Dragon, spetskål, salsiccia, grön tomat, citron, pepparrot, gurka
Char, tarragon, cabbage, salsiccia, gree tomato, lemon, horseradish, cucumber

Mjuk pepparkaka

Kardemumma,nötter
SoftGingerbread, cardamom,nuts

575:-

 


 

Meny två

 

Kräftsoppa

Kräftor, hemost, rom
Crayfish soup, cheese from Brostorp

Oxfilé

Rotselleri, svamp, vitlök, rödbeta, morot, kålrot
Fillet of beef, mushroom, garlic, beet, carrot, rutabagas

Färskostmousse

Hjortron, choklad, bovete

Creamcheese, cloudberry,chocolate, buckwheat

595:-

Är du allergisk? Fråga gärna din servitör om innehållet i maten.

Translate »