Restaurant Munkklostret
Boka bord: 0143-13000 | restaurang@klosterhotel.se
Restaurant Munkklostret & dess vinkällare, ligger inrymd i det gamla Munkklostret i Vadstena. Vi erbjuder á la carte, avsmakningsmenyer och en fantastisk vinlista med viner från världens alla hörn.
Vid sällskap om 8 personer eller fler önskar vi att ni förbeställer meny.
Våra menyer
Menyn skapas efter de genuina svenska smakerna som passar för årstiden – från Vätterns kräftor till svamp från skogarna runt Vadstena. Köksmästaren är noga med kvalitén på råvarorna och använder kryddor från munkarnas örtagård.
Vid sällskap om 8 personer eller fler önskar vi att ni förbeställer meny.
Viktig information till dig som planerar att besöka oss: Just nu har vi pga krav på utökade avstånd mellan våra gäster, begränsat med antal platser i vår Restaurang. Vi erbjuder möjlighet att boka bord för á la carte i mån av plats*, och du som har bokat ett paket kommer att tilldelas en tid för middag enligt bokat upplägg.
Förboka gärna om ni vill vara säkra på att få ett bord för kvällen. För att boka, maila till: Restaurang@klosterhotel.se
Om ni har bokat ett paket där middag ingår har ni automatiskt ett reserverat bord för kvällen.
*VIKTIG INFORMATION From den 24/12 råder det utökade restriktioner för restauranger, och då erbjuder vi möjlighet att boka bord för á la carte kl 17.30. Om du bokat ett paket ingår middagen enligt bokat upplägg. Max fyra personer/ bord.
Vi slutar att servera alkohol kl 20.00, men ni kan fortfarande avrunda kvällen med kaffe & teservering i våra vackra salonger. Vi erbjuder också ett utökat utbud i minibaren, och en välfylld room-servicemeny för er som vill fortsätta njuta av kvällen på hotellrummet med ett glas vin , ostar & kanske något sött.
Obs. För närvarande har vi en begränsad meny som ändras från kväll till kväll. Kontakta oss för information och kvällens meny.
Är du allergisk? Fråga gärna din servitör om innehållet i maten.
Varmrätter
Fjällröding
Dragon, spetskål, salsiccia, grön tomat, citron, pepparrot, gurka
Char, tarragon, cabbage, salsiccia, green tomato, lemon, horseradish, cucumber
315:-
Risotto
Tryffel, ost
Risotto, truffle, cheese
285: –
Oxfilé
Rotselleri, svamp, vitlök, rödbeta, morot, kålrot
Fillet of beef, mushroom, garlic, beet, carrot, rutabagas
325:-
Är du allergisk? Fråga gärna din servitör om innehållet i maten.
Desserter
Färskostmousse
Hjortron, choklad, bovete
Cream cheese mousse, cloudberry, chocolate, buckwheat
155:-
Mjuk pepparkaka
Kardemumma, nötter
Soft Gingerbread, cardamon,nuts
155:-
Kaffe & Tryffel
Coffee & chocolate truffle
49:-
Kaffe , tryffel & 3 cl Daniel Bouju Selection speciale cognac
Coffee, chocolate truffle and 3 cl cognac
139:-
Menyer
Meny ett
Oxtartar
Pepparrot, lök,stenbitsrom
Beef tartar, horseradish, onion
Fjällröding
Dragon, spetskål, salsiccia, grön tomat, citron, pepparrot, gurka
Char, tarragon, cabbage, salsiccia, gree tomato, lemon, horseradish, cucumber
Mjuk pepparkaka
Kardemumma,nötter
SoftGingerbread, cardamom,nuts
575:-
Meny två
Kräftsoppa
Kräftor, hemost, rom
Crayfish soup, cheese from Brostorp
Oxfilé
Rotselleri, svamp, vitlök, rödbeta, morot, kålrot
Fillet of beef, mushroom, garlic, beet, carrot, rutabagas
Färskostmousse
Hjortron, choklad, bovete
Creamcheese, cloudberry,chocolate, buckwheat
595:-
Är du allergisk? Fråga gärna din servitör om innehållet i maten.