Restaurant Munkklostret

Boka bord: 0143-13000 | restaurang@klosterhotel.se

Restaurant Munkklostret & dess vinkällare, ligger inrymd i det gamla Munkklostret i Vadstena. Vi erbjuder á la carte, avsmakningsmenyer och en fantastisk vinlista med viner från världens alla hörn.

Vid sällskap om 8 personer eller fler önskar vi att ni förbeställer meny. 

Våra menyer

Menyn skapas efter de genuina svenska smakerna som passar för årstiden – från Vätterns kräftor till svamp från skogarna runt Vadstena. Köksmästaren är noga med kvalitén på råvarorna och använder kryddor från munkarnas örtagård.

Vid sällskap om 8 personer eller fler önskar vi att ni förbeställer meny. 

Viktig information till dig som planerar att besöka oss: Just nu har vi pga krav på utökade avstånd mellan våra gäster, begränsat med antal platser i vår Restaurang. Vi erbjuder möjlighet att boka bord för á la carte i mån av plats*, och du som har bokat ett paket kommer att tilldelas en tid för middag enligt bokat upplägg.

Förboka gärna om ni vill vara säkra på att få ett bord för kvällen. För att boka, maila till: Restaurang@klosterhotel.se

Om ni har bokat ett paket där middag ingår har ni automatiskt ett reserverat bord för kvällen.

*VIKTIG INFORMATION . Endast fyra personer/ bord. From den 1/6 erbjuder vi bord för á la carte kl. 20.00.

 

FÖRRÄTTER

Hummersoppa

Hemost, dill, gurka, fänkål

175:-

Fröjalax

Syrad gurka, ramslök, chili

165:-

Vegetarisk Carpaccio av Zucchini

Örter, solrosfrö, dill, citron, Hemost

145:-

 

VARMRÄTTER

Fjällröding

Musselsås, sjökorall, gravad citron, forellrom, sotad blomkål, potatispuré

315:-

Kalvfilé

Saltbakad rotselleri, rödvinssky, salsa verde, basilikaemulsion, rostad morot

325:-

Tryffelrisotto

Pumpa, grön sparris

285:-

Hängmörad biff

Bakad spetskål, semitorkad tomat, persiljesallad, svartpepparemulsion

315:-

 

DESSERT

Vit chokladbrûlée

Hallonsorbet

155:-

Jordgubbspannacotta

Chokladcremeux, nötflarn

155:-

Vegansk tofuglass

Sommarbär

155:-

 

Vänligen meddela personalen om eventuella allergier/specialkost

Är du allergisk? Fråga gärna din servitör om innehållet i maten.

Varmrätter

Fjällröding

Dragon, spetskål, salsiccia, grön tomat, citron, pepparrot, gurka
Char, tarragon, cabbage, salsiccia, green tomato, lemon, horseradish, cucumber

315:-

Risotto

Tryffel, ost
Risotto, truffle, cheese

285: –

Oxfilé

Rotselleri, svamp, vitlök, rödbeta, morot, kålrot
Fillet of beef, mushroom, garlic, beet, carrot, rutabagas

325:-

Är du allergisk? Fråga gärna din servitör om innehållet i maten.

Desserter

Färskostmousse

Hjortron, choklad, bovete
Cream cheese mousse, cloudberry, chocolate, buckwheat

155:-

Mjuk pepparkaka

Kardemumma, nötter
Soft Gingerbread, cardamon,nuts

155:- 

Kaffe & Tryffel

Coffee & chocolate truffle

49:-

Kaffe , tryffel & 3 cl Daniel Bouju Selection speciale cognac

Coffee, chocolate truffle and 3 cl cognac

139:-

Menyer


 

Meny ett

Oxtartar

Pepparrot, lök,stenbitsrom
Beef tartar, horseradish, onion

Fjällröding

Dragon, spetskål, salsiccia, grön tomat, citron, pepparrot, gurka
Char, tarragon, cabbage, salsiccia, gree tomato, lemon, horseradish, cucumber

Mjuk pepparkaka

Kardemumma,nötter
SoftGingerbread, cardamom,nuts

575:-

 


 

Meny två

 

Kräftsoppa

Kräftor, hemost, rom
Crayfish soup, cheese from Brostorp

Oxfilé

Rotselleri, svamp, vitlök, rödbeta, morot, kålrot
Fillet of beef, mushroom, garlic, beet, carrot, rutabagas

Färskostmousse

Hjortron, choklad, bovete

Creamcheese, cloudberry,chocolate, buckwheat

595:-

Är du allergisk? Fråga gärna din servitör om innehållet i maten.

Translate »