Välkommen till bords!
Restaurang Munkklostret och dess vinkällare är belägna i det historiska Munkklostret i Vadstena. Här serveras à la carte, kvällsmenyer och en imponerande vinlista med utvalda viner från hela världen.
Vår meny är inspirerad av äkta svenska smaker anpassade till säsongen – från Vätterns kräftor och örter från munkarnas egen örtagård till svamp och bär från skogarna omkring Vadstena. Vi är stolta över att bevara det klassiska kökshantverket och skapar en autentisk matupplevelse genom att tillaga våra rätter från grunden.
Är ni 8 personer eller fler? Härligt! Vänligen gör ett enhetligt menyval genom att välja en av våra rekommenderade kvällsmenyer. Du hittar dessa längst ned på denna sida. Lyckas ni inte med detta innan, kommer ni bli serverade kvällens trerätters meny som köket valt ut. Vi tar självklart hänsyn till ev. allergier eller specialkost som föranmälts senast tre dagar innan ankomst.
Är du hotellgäst och har bokat ett paket för att njuta av kvällens två- eller trerättersmeny? I så fall kan du scrolla ner till slutet av denna sida för att se vad som kommer att serveras under ditt besök.
Vänligen meddela om du har några allergier innan ankomst. Observera att vi byter meny den 16/6- denna kan du läsa redan nu längst ned på sidan.
FÖRRÄTT
Citrongravad torsk – 195 kr
Serveras med harissamajonnäs, jalapeño-olja, friterad polenta och slungad fänkål.
Tunt skivad oxfilé – 195 kr
Med svartpepparmajonnäs, torkad nduja, rödvinsvinägrett, örtblandning och hyvlad hemost.
Klassisk Skagen – 195 kr
En svensk favorit med handskalade räkor, majonnäs, dill och citron.
***
VARMRÄTT
Röding – 375 kr
Med blomkålskräm, picklad grön tomat, forellrom, bella verde, brynt sojasmör och dillkokt potatis.
Rödvinsbrässerat högrev – 385 kr
Serveras med morotskräm, chimichurri, bakade morötter, potatiskaka och vinägersky.
Ryggbiff – 525 kr
Med bakad purjolök, blomstersmör med vitlök, vitlöksbakad bakpotatis och mojo rojo-sås. Vår hängmörade ryggbiff är av mycket hög kvalitet och tillagas med kappa. Biffen är särskilt utvald av vår köksmästare och har en rik marmorering enligt minst grad 4/5*
*Köttets grav av marmorering beror på djurets genetiska egenskaper, utfodring och slaktålder- hur det har utfodrats på gården och vid vilken ålder det slaktats.
Spansk tortilla – 285 kr
En vegetarisk rätt med mojo rojo, bella verde och gruyèrekräm.
***
DESSERT
Rabarberkompott – 155 kr
Med vispad mascarpone, hyvlad rabarber och frisk citronsorbet.
Yoghurtparfait – 155 kr
På mandelbotten med jordgubbar, jordgubbskräm och brynt smörpulver.
Coupe Colonel – 75 kr
Citronsorbet med en skvätt vodka och flädersaft.
***
Serveras vid val av fast meny, måndagar, onsdagar & fredagar.
Tunt skivad oxfilé
Med svartpepparmajonnäs, torkad nduja, rödvinsvinägrett, örtblandning och hyvlad hemost.
Röding
Med blomkålskräm, picklad grön tomat, forellrom, bella verde, brynt sojasmör och dillkokt potatis.
Yoghurtparfait
På mandelbotten med jordgubbar, jordgubbskräm och brynt smörpulver.
***
Serveras vid val av fast meny, tisdagar, torsdagar, lördagar & söndagar.
Citrongravad torsk
Serveras med harissamajonnäs, jalapeño-olja, friterad polenta och slungad fänkål
Rödvinsbrässerat högrev
Serveras med morotskräm, chimichurri, bakade morötter, potatiskaka och vinägersky.
Rabarberkompott
Med vispad mascarpone, hyvlad rabarber och frisk citronsorbet.