Mikael 'Äpplet' Appelgren, en legendar på besök | Vadstena…
014313000 hotel@klosterhotel.se Boka nu: Presentkort →
Olweekend vadstena klosterhotel 26

Historisk ölweekend 13 april med besök av en sportlegendar

Lördagen den 13 april var dags för årets första ölweekend och vi fick finbesök av en legendar, ingen mindre än Mikael Appelgren i folkmun ’Äpplet’ kort och gott. Flerfaldig världsmästare, svensk mästare, juniormästare i bordtennis. Vem minns inte bragden i Dortmund 1989 när den kinesiska muren föll och Svenska landslaget vann med 5-0 i matcher vilket markerade början på en svensk stormaktstid i pingis.

Bordtennislegegender

Vi ringer upp Äpplet - vi är såklart nyfikna på hur han hittade till oss och vad han tyckte om vistelsen. Här kommer en sammanfattning av samtalet:

Hej Mikael ’Äpplet’ Appelgren! Hur kom det sig att du besökte oss här i Vadstena och det skulle vara kul och intressant att höra dina reflektioner om din helg här hos oss?

Hej, jo, en bekant som sett en annons berättade om weekendpaketet, det är ju allmänt bland mina vänner känt att jag gillar svensk historia och vem gillar inte en god öl. Jag har ju spelat i tyska Bundesliga och där föddes mitt intresse för olika ölsorter och bryggerier. Jag och frugan Marita bokade paketet några veckor innan och åkte ned tidigt på lördagen. Jag hade sett att det var 'Militärhistorisk dag' på Vadstena Slott så vi for dit först och lyssnade på en intressant föreläsning om Sverige som stormakt. Fascinerande, vi kunde tydligen inte sluta kriga i Sverige på den tiden.

Sedan bar det av till klosterhotellet och incheckning på rummet. Vi pratade med Felix i receptionen - som sedan förvandlades till Hertig Magnus när ölgänget samlades i solskenet utanför Klosterhotellet, himla skön kille! Hela gänget gick till fots till slottet där vi möttes av Jeanette som lät oss prova flera olika öl med tilltugg, hon var beläst om dryckeshistoria och provningen varvades också med historia av Hertig Magnus som guidade oss runt på slottet. Marita gillade er klosteröl Heliga Birgitta mest och jag är böjd att hålla med, surölen växte hos oss båda men då tillsammans med en strålande sol och 30 grader, haha.

Det ingick också middag i paketet, var maten och drycken till belåtenhet, är det första gången ni är på Restaurang Munkklostret?

Ja, det var första gången för oss båda, jag har ju spelat bordtennis här i Vadstena men aldrig besökt restaurangen. Vi fick en fast meny som bestod av tonfisktartar som förrätt, kalvfilé och goda tillbehör samt brûlée. Jag tog såklart öl till, vilken fin samling öl som fanns nere i vinkällaren! En jättetrevlig kväll med god mat och som sagt en liten tur ner i vinkällaren. Wow, vilken källare ni har även för mig som bara dricker öl, haha!

Blev det nattsudd nere på stan sen efteråt eller kanske uppe i 1700-talssalongerna?

Hehe, nej det blev lugnt, vi hade ju bokat KlosterSPA på söndagsmorgonen.

Vad tyckte ni om KlosterSPA? Vi har ju bland annat renoverat hela innergården.

Ja, oj vad fint det är och helt plötsligt hade vi vart där i tre timmar! 

Marita har ett eget företag inom naturlig hälsa så detta var helt i hennes stil, ett annorlunda spa på ett mycket bra sätt. Efter KlosterSPA tog vi en tur runt Omberg via Alvastra kloster, så fint och vi hade riktig tur med vädret, vi hann faktiskt även med att besöka en bekant. Det blev en fullpackad helg i och runt Vadstena, vi kommer absolut komma tillbaka, vilken härlig stad med otroligt fina omgivningar!

Vad kul, är det något som vi kan göra bättre?

Mat, logi och service var jättebra, jag hade dock såhär i efterhand önskat få testa fler öl från mitt favoritland Tyskland, det finns ju så många olika typer av öl. Men vi är jättenöjda!

Vad kul att höra! Vad gör du annars, är det fortfarande bordtennis som gäller?

Absolut, jag är nästan född med en pingisspade i handen och kommer aldrig släppa den! Jag är aktiv som tränare i Spårvägens BTK, klubben som jag började spela pingis i tillsammans med bland annat J.O Waldner med flera.

Tack Mikael för att du tog dig tid att prata med oss och för att du valde att tillbringa din helg hos oss i Vadstena. Vi ser fram emot att välkomna dig tillbaka i framtiden och lycka till som tränare!


Den 9 november är det dags igen - denna gång blir det en Bryggmästaredition med vår prisbelönte öbryggare Andreas Fejes.