På utflykt runt Vadstena | Vadstena Klosterhotel
014313000 hotel@klosterhotel.se Boka nu: Presentkort →
Vänligen acceptera statistik- och marknadsföringscookies för att titta på den här videon.

Fågelparadiset Tåkern, Alvastra klosterruin och Omberg runt

Området runt Vadstena är full av intressanta ruiner, kyrkor och arkitektur. Passa på att upplev alla dessa utflyktsmål under din vistelse hos oss!

Obs. Vi har ett vandringspaket där det ingår matsäck (ni får låna en ryggsäck). Givetvis får ni tillgång till våra vandrings- och cykelkartor om ni bokat ett annat paket, en matsäck fixar ni enkelt själva.

Fågelparadiset Tåkern är ett givet stopp, här finns det fina Naturum och flertalet möjligheter att komma naturlivet nära. Utanför naturum finns vandringsleder, fågeltorn, grillplatser, sagostig och naturlekplats. Här kan du njuta din matsäck vid olika rastplatser och. Det kostar ingenting att ta del av Naturums utställningar och anläggningar.

Vandringspaket med övernattning →

Vadstena klosterhotel vandringspaket 62
Vadstena klosterhotel vandringspaket 70
Vadstena klosterhotel vandringspaket 65

Alvastra klosterruin

Alvastra kloster är ett före detta cistercienskloster beläget i Alvastra vid Ombergs fot i Västra Tollstads socken i Ödeshögs kommun. Det grundades 1143 av munkar från det franska klostret Clairvaux och var tillsammans med Nydala kloster det första cisterciensklostret i Norden. Alvastra kom i sin tur att grunda munkklostren Varnhem, Julita och Gudsberga och Alvastras abbot fungerade dessutom tidvis som faderabbott åt nunneklostren Askeby, Vreta och Riseberga. Klosterlivet varade utan kända avbrott tills klostret upplöstes omkring 1530 i samband med reformationen. Numera finns bara ruiner kvar av kyrkan och de övriga klosterbyggnaderna.

Utdrag från Wikipedia

Vandringspaket med övernattning →

Vadstena klosterhotel vandringspaket 37
Vadstena klosterhotel vandringspaket 45
Alvastra ca 1850 vadstena web

Omberg

Omberg är väl knappast större än en liten kulle brukar vi få höra när namnet kommer på tal. Det räcker att komma några hundra meter från något håll för att förstå att Omberg är SÅ mycket mer än bra en höjd på den östgötska slätten (schlättah). Omberg är landets mest artrika skogslandskap och den vackra bokskogen i sluttningen ner mot Vättern, jätteekarna och de färgsprakande ängarna är bara några av dem.

Området runt och på Omberg har sedan länge varit bebott det skvallrar flera fornborgsruiner om. Under medeltiden var Omberg en av landets största djurgårdar och har hade kungen sin egen jaktmark.

Runt Omberg finns många sevärdheter; Marberget, Västra väggar, Stocklycke hamn och ängar, Älvarums udde, jätteekarna, Hjässan, Hjässanborgen, sveriges högsta träd… och mycket, mycket mer. Läs mer här om alla sevärdheter

Vandringspaket med övernattning →

Vadstena klosterhotel vandringspaket 74
Vadstena klosterhotel vandringspaket 80
Vadstena klosterhotel vandringspaket 25
Kommande evenenemang
Nyheter
Vadstena Klosterhotel