Vigsel | Vadstena Klosterhotel
014313000 hotel@klosterhotel.se Boka nu: Presentkort →

Platser för er vigsel

Drömbröllop

Låt drömmen bli verklighet på sagolika Vadstena Klosterhotel.

Det finns många smultronställen kring Vadstena Klosterhotell. Vigslar kan ske i Klosterkyrkan, nunnornas kapitelsal, Örtagården, vid Vätterns strand eller Vadstena Slott. Vill man istället vigas i lantlig miljö har Vadstena hela sex medeltida kyrkor i stadens direkta närhet, ute på Östgötaslättens vida landskap.

Vi hjälper gärna till att förmedla kontakten mellan er och den vigselförrättare ni önskar. Ni är välkomna att ta med er egen vigselförrättare om ni så önskar.

Klosterkyrkan

Er vigsel kan hållas i den enastående, pampiga och världsberömda Klosterkyrkan som invigdes år 1430 eller i nunneklostrets otroligt vackra kapitelsal där alla väggmålningar är varsamt restaurerade.

Vadstena Slott

Vadstena slott är ett Nordens bäst bevarade renässansslott och är en sagolik plats för ett slottsbröllop. Först ut att gifta sig här var Gustav Vasa som 1552 gifte sig med den 40 år yngre Katarina Stenbock. Här finns en imponerande slottskyrka på tredje våning där ni kan vigas både kyrkligt och borgligt. Lokalen har en otrolig akustik och den var Johan III:s mästerverk som stod klar på sent 1500-tal.

Nunnornas Kapitelsal

Alla dessa medeltida rum har mäktiga valv och ger ert bröllop en fantastisk känsla.

Vadstena Rådhus

Vid borglig vigsel finns vackra Rådhuset med dess torg från 1400-talet till förfogande.

Bröllopsfesten

Beroende på hur många ni är så finns olika alternativ av lokal. Vilken passar er?

Att tänka på…

Andas ut och låt vår erfarna och kompetenta personal sköta allt praktiskt ner på detaljnivå.